Bruschetta Caprese

Bruschetta Caprese Bruschetta Caprese 5 0 5 1

maart 17, 2015

Bruschetta Caprese

Over Bruschetta Caprese

De Bruschetta Caprese is afgeleid van 2 bekende Italiaanse gerechten, namelijk de bruschetta en de 'insalata caprese'. De bereiding van beide gerechten is identiek aan de normale bereidingswijze, echter wordt de bruschetta in dit recept belegd met de 'insalata caprese'. Mocht je je toch bedenken en wil je toch de salade maken? Bekijk dan hier de Salade Caprese!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 10 mins
  • 5 mins

    10 mins

  • Hoeveelheid: antipasti recept voor 2 tot 3 personen

Ingrediënten

1 boerenbrood

Olijfolie

1 teen knoflook

125g buffelmozzarella

1 vleestomaat

Een paar blaadjes basilicum

Verse peper

Zeezout

Balsamico

Voorbereiding

1Snij een aantal plakken van het boerenbrood. Snij de tomaat en de buffelmozzarella in mooie schijven. Verwijder de steeltjes van de basilicum en verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereiding

1Doe wat olijfolie op een schaaltje en dep de plakken boerenbrood in de olijfolie, zodat de olijfolie 1 kant van het brood volledig bedekt. Doe het brood 5 tot 10 minuten in de oven. Als het brood lekker knapperig is, haal je het weer uit de oven.

2Wrijf de knoflook over de bruschetta, zodat deze een lekker smaak geeft aan het brood. Beleg de bruschetta met een schijfje tomaat, daarna met een plakje buffelmozzarella en tot slot met een blaadje basilicum. Eventueel kun je nog wat verse peper en zeezout over de bruschetta strooien en een beetje olijfolie en balsamico er overheen sprenkelen. De Bruschetta Caprese is nu helemaal klaar! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

1 Review

kurt

juni 23, 2020

Dit is zo simpel, maar tegelijk zo lekker!!! Dit is de beste kooksite die ik ooit heb gezien online.
Dankje om mijn leven culinair te verrijken

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.