Bruschetta tomaat rucola
Over bruschetta met tomaat en rucola
Bruschetta's met tomaat kun je op verschillende wijze bereiden. Bij dit antipasti recept is ervoor gekozen om de bruschetta met tomaat te serveren met rucola. De rucola zorgt voor weer een iets andere smaak dan wanneer je de bruschetta alleen serveert met tomaat. Het pittige van de rucola balanceert prima met het zoetje van de tomaat en het frisse van de basilicum.
Meer bruschetta recepten kun je vinden in ons overzicht met alle antipasti recepten.
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 5 mins
- Bereiding: 15 mins
- Hoeveelheid: antipasti recept voor 2 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Snij een aantal schuine plakken van het boerenbrood af. Halveer de cherrytomaatjes. Pel de tenen knoflook en snij daarvan 1 in 4 tot 5 grove stukken. De andere knoflook laat je in tact, deze is later nog nodig. Scheur de blaadjes basilicum in kleine stukjes. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bereiding
1Doe de olijfolie en de balsamico in een kommetje en roer dit, zodat dit 1 geheel wordt. Vervolgens doe je de cherrytomaatjes, de stukken knoflook en basilicum in het kommetje. Voeg een klein beetje verse peper en wat zeezout toe. Schep nu alles goed door elkaar zodat alle ingrediënten vochtig zijn van de marinade. Dek het kommetje af met folie en zet in de koelkast.
2Wrijf de plakken boerenbrood in met olijfolie en zet ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Na 10 minuten haal je bruschettas uit de oven en wrijf je deze in met de overgebleven knoflook. Beleg de bruschettas met de gemarineerde tomaatjes en wat rucola. De bruschetta met tomaat en rucola is weer een heerlijke variant voor een bruschetta recept! Buon appetito!