Bruschetta met paprika

Bruschetta met paprika Bruschetta met paprika 4 0 5 1

april 29, 2015

Bruschetta met paprika

Over bruschetta met paprika

Bruschetta is een populair antipasti recept waarmee op talloze manier kan worden gecombineerd. In dit recept voor bruschetta met paprika maak je van een paar eenvoudige ingrediënten een heerlijke bruschetta waar de smaak vanaf knalt. De paprika heeft een heerlijke zoete smaak welke wordt aangevuld met de knapperige zoute spinata romana. Door een klein beetje knoflook over de bruschetta te wrijven, geef je de bruschetta met paprika een extra dimensie. De olijfolie brengt alle ingrediënten samen tot een heerlijk geheel.

Meer lekkere bruschetta recepten vind je in ons overzicht met antipasti.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 10 mins
  • 10 mins

    10 mins

  • Hoeveelheid: Bruschetta recept voor 4 personen

Ingrediënten

1 stokbrood

2 puntpaprika's

100g spinata romana

1 teen knoflook

Verse peterselie

Olijfolie

Bereiding

1Leg de paprika's in een ovenschaal zonder olijfolie of zout en zet deze in de oven. Gril de paprika aan beide kanten 10 tot 15 minuten zodat deze zwart beginnen te worden. Als beide kanten zwart zijn, haal je de paprika uit de oven en kun je eenvoudig het velletje eraf trekken. Verwijder de pitjes en leg de paprika op een schaal en schenk er wat olijfolie overheen.

2Snij het stokbrood in mooie plakken. Schenk wat olijfolie in een bakje en dep hier de zachte kant van het stokbrood in. Bak de bruschetta in de oven in ongeveer 10 tot 12 minuten lekker knapperig op 200 graden. Wrijf de bruschetta's in met knoflook.

3Bak de spinata romana uit in een koekenpan. Voor het uitbakken van de spinata romana is het niet nodig om boter of olijfolie toe te voegen. De spinata romana is namelijk van zichzelf al vet genoeg en kan worden uitgebakken in het eigen vet. Binnen een paar minuten heb je heerlijke knapperige spinata romana voor je bruschetta.

4Als de bruschetta's klaar zijn, is het tijd om deze te beleggen. Leg eerste de gebakken spinata romana op de bruschetta en daarna de spinata romana. Schenk een klein beetje olijfolie over de bruschetta's en garneer met wat verse peterselie. De bruschetta met gegrilde paprika en spinata romana zijn nu helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

1 Review

Jaap

december 22, 2019

Eenvoudig en smaakvol

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.