Cannelloni met Ricotta, spinazie en tomatensaus

Cannelloni met Ricotta, spinazie en tomatensaus Cannelloni met Ricotta, spinazie en tomatensaus 0 0 5 0

augustus 21, 2017

Cannelloni met Ricotta, spinazie en tomatensaus

Over Cannelloni met Ricotta, spinazie en tomatensaus

Omdat we zaterdag Cannelloni hadden gemaakt en er nog wat vulling over was, leek het mij een leuk idee om op zondag nog een andere bereiding te maken. Op zaterdag hadden we een vergelijkbaar recept, maar dan met bechamelsaus en met dit recept laat ik je een bereiding zien op basis van een heerlijke tomatensaus. Zo is er dus voor ieder wat wils. Zelfs bij ons thuis waren de meningen verdeeld. Zelf heb ik een lichte voorkeur voor de versie met tomatensaus, maar mijn vriendin vond de Cannelloni van zaterdag lekkerder. Het blijft een cliché, maar smaken verschillen.

Ik ben benieuwd naar welk recept jullie voorkeur uitgaat. Dit kun je natuurlijk gerust laten weten onderaan deze pagina!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Bereiding: 1 uur
  • 10 minuten

    1 uur

    1 uur 10 minuten

  • Hoeveelheid: Cannelloni recept voor 4 personen

Ingrediënten

Voor de tomatensaus

400 g gepelde tomaten

1 ui

1 teen knoflook

Olijfolie

Een handje basilicum

Vers gemalen peper

Zeezout

Voor de vulling

300 g Ricotta

Zeezout

Peper

Nootmuskaat

100 g Parmezaanse kaas

600 g spinazie

Overige ingrediënten

Parmezaanse kaas

Bereiding van de tomatensaus

1Verwarm wat olijfolie en als deze heet is, doe je de gesneden ui en knoflook in de pan. Fruit deze ingrediënten voor de duur van de ongeveer 2 tot 3 minuten.

2Doe vervolgens de tomaten in de pan samen met een aantal gekneusde blaadjes basilicum. Plet de tomaten, zodat er een saus ontstaat. Breng de tomatensaus gelijk op smaak met wat vers gemalen peper en zeezout.

3Draai het vuur op zacht, doe de deksel op de pan en laat de saus lekker pruttelen.

Bereiding van de vulling

1Verwijder de steeltjes van de spinazie en kook deze groene groente daarna een minuut of 5. Spoel de spinazie af in een vergiet, druk al het vocht er uit met een pollepel en hak de spinazie daarna met een groot mes zo fijn als mogelijk.

2Doe de Ricotta, spinazie en Parmezaanse kaas in een schaal en voeg een snufje zeezout en wat gemalen peper toe. Roer alle ingrediënten voor de vulling goed door, zodat er een mooie groen-witte massa ontstaat.

Verdere bereiding van Cannelloni met Ricotta, spinazie en tomatensaus

1Vul de Cannelloni met de vulling, doorgaans 3 buisjes per persoon. Bedek de bodem van een ovenschaal met tomatensaus. Leg de Cannelloni in de schaal en bedek ook deze met een laagje tomatensaus.

2Zet de ovenschaal bedekt met een stukje aluminiumfolie in de oven voor de duur van 15 minuten. Na 15 minuten haal je het folie eraf, bedek je de Cannelloni met Parmezaanse kaas en bak je het gerecht in nogmaals 15 minuten af. Dit recept is daarna helemaal af. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Beoordelingen

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.