Cannelloni met Ricotta, spinazie en tomatensaus

Cannelloni met Ricotta, spinazie en tomatensaus Cannelloni met Ricotta, spinazie en tomatensaus 5 0 5 6

augustus 21, 2017

Cannelloni met Ricotta, spinazie en tomatensaus

Over Cannelloni met Ricotta, spinazie en tomatensaus

Omdat we zaterdag Cannelloni hadden gemaakt en er nog wat vulling over was, leek het mij een leuk idee om op zondag nog een andere bereiding te maken. Op zaterdag hadden we een vergelijkbaar recept, maar dan met bechamelsaus en met dit recept laat ik je een bereiding zien op basis van een heerlijke tomatensaus. Zo is er dus voor ieder wat wils. Zelfs bij ons thuis waren de meningen verdeeld. Zelf heb ik een lichte voorkeur voor de versie met tomatensaus, maar mijn vriendin vond de Cannelloni van zaterdag lekkerder. Het blijft een cliché, maar smaken verschillen.

Ik ben benieuwd naar welk recept jullie voorkeur uitgaat. Dit kun je natuurlijk gerust laten weten onderaan deze pagina!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 1 hr
  • 10 mins

    1 hr

  • Hoeveelheid: Cannelloni recept voor 4 personen

Ingrediënten

Voor de tomatensaus

400 g gepelde tomaten

1 ui

1 teen knoflook

Olijfolie

Een handje basilicum

Vers gemalen peper

Zeezout

Voor de vulling

300 g Ricotta

Zeezout

Peper

Nootmuskaat

100 g Parmezaanse kaas

600 g spinazie

Overige ingrediënten

Parmezaanse kaas

Bereiding van de tomatensaus

1Verwarm wat olijfolie en als deze heet is, doe je de gesneden ui en knoflook in de pan. Fruit deze ingrediënten voor de duur van de ongeveer 2 tot 3 minuten.

2Doe vervolgens de tomaten in de pan samen met een aantal gekneusde blaadjes basilicum. Plet de tomaten, zodat er een saus ontstaat. Breng de tomatensaus gelijk op smaak met wat vers gemalen peper en zeezout.

3Draai het vuur op zacht, doe de deksel op de pan en laat de saus lekker pruttelen.

Bereiding van de vulling

1Verwijder de steeltjes van de spinazie en kook deze groene groente daarna een minuut of 5. Spoel de spinazie af in een vergiet, druk al het vocht er uit met een pollepel en hak de spinazie daarna met een groot mes zo fijn als mogelijk.

2Doe de Ricotta, spinazie en Parmezaanse kaas in een schaal en voeg een snufje zeezout en wat gemalen peper toe. Roer alle ingrediënten voor de vulling goed door, zodat er een mooie groen-witte massa ontstaat.

Verdere bereiding van Cannelloni met Ricotta, spinazie en tomatensaus

1Vul de Cannelloni met de vulling, doorgaans 3 buisjes per persoon. Bedek de bodem van een ovenschaal met tomatensaus. Leg de Cannelloni in de schaal en bedek ook deze met een laagje tomatensaus.

2Zet de ovenschaal bedekt met een stukje aluminiumfolie in de oven op 200 graden voor de duur van 15 minuten. Na 15 minuten haal je het folie eraf, bedek je de Cannelloni met Parmezaanse kaas en bak je het gerecht in nogmaals 15 minuten af. Dit recept is daarna helemaal af. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

9 Reviews

Tjerk Kleisma

september 25, 2021

Ciao Maarten,

Diepvriesspinazie? Tja, dat is een gewetensvraag. Italië staat natuurlijk bekend om de versheid van haar producten. In theorie kan dit natuurlijk zeker, maar persoonlijk zou ik je dit niet aanraden. Mocht jij dit toch proberen, dan ben ik natuurlijk benieuwd naar het resultaat.

Saluto,
Tjerk

Maarten

augustus 27, 2021

Erg lekker, maar mag ik ook diepvriesspinazie gebruiken? Gewone diepvries, niet de ‘a la creme-versie’….Dat scheelt koken en snijden;-)… hoeveel gram moet ik dan gebruiken?

Christy Westerlaken

mei 14, 2021

Heerlijk recept! Gemaakt met pecorino in plaats van parmezaan voor een zoute touch. Volgende keer wil ik wat pijnboompitjes aan de vulling toevoegen.

Irma

augustus 3, 2020

Makkelijk recept, en het resultaat is heerlijk!!!

Tjerk Kleisma

september 16, 2018

Klinkt als een groot succes Margreet!
Fijn dat dit recept zo goed in de smaak is gevallen!
Saluto, Tjerk

Margreet

juli 14, 2018

Afgelopen week dit recept gemaakt, jam jam jam bijna de vingertjes bij opgegeten. TOP!!!

Tjerk Kleisma

maart 12, 2018

@nina, 200 graden 😉 nu ook toegevoegd aan het recept! Buon appetito!

Nina

maart 11, 2018

Hoe heet moet de oven?

Hennie Bakker

januari 16, 2018

Heel erg lekker!!!

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.