Cannelloni met Ricotta, spinazie en tomatensaus

Over Cannelloni met Ricotta, spinazie en tomatensaus
Omdat we zaterdag Cannelloni hadden gemaakt en er nog wat vulling over was, leek het mij een leuk idee om op zondag nog een andere bereiding te maken. Op zaterdag hadden we een vergelijkbaar recept, maar dan met bechamelsaus en met dit recept laat ik je een bereiding zien op basis van een heerlijke tomatensaus. Zo is er dus voor ieder wat wils. Zelfs bij ons thuis waren de meningen verdeeld. Zelf heb ik een lichte voorkeur voor de versie met tomatensaus, maar mijn vriendin vond de Cannelloni van zaterdag lekkerder. Het blijft een cliché, maar smaken verschillen.
Ik ben benieuwd naar welk recept jullie voorkeur uitgaat. Dit kun je natuurlijk gerust laten weten onderaan deze pagina!
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 10 mins
- Bereiding: 1 hr
- Hoeveelheid: Cannelloni recept voor 4 personen
Ingrediënten
Voor de tomatensaus
Voor de vulling
Overige ingrediënten
Bereiding van de tomatensaus
1Verwarm wat olijfolie en als deze heet is, doe je de gesneden ui en knoflook in de pan. Fruit deze ingrediënten voor de duur van de ongeveer 2 tot 3 minuten.
2Doe vervolgens de tomaten in de pan samen met een aantal gekneusde blaadjes basilicum. Plet de tomaten, zodat er een saus ontstaat. Breng de tomatensaus gelijk op smaak met wat vers gemalen peper en zeezout.
3Draai het vuur op zacht, doe de deksel op de pan en laat de saus lekker pruttelen.
Bereiding van de vulling
1Verwijder de steeltjes van de spinazie en kook deze groene groente daarna een minuut of 5. Spoel de spinazie af in een vergiet, druk al het vocht er uit met een pollepel en hak de spinazie daarna met een groot mes zo fijn als mogelijk.
2Doe de Ricotta, spinazie en Parmezaanse kaas in een schaal en voeg een snufje zeezout en wat gemalen peper toe. Roer alle ingrediënten voor de vulling goed door, zodat er een mooie groen-witte massa ontstaat.
Verdere bereiding van Cannelloni met Ricotta, spinazie en tomatensaus
1Vul de Cannelloni met de vulling, doorgaans 3 buisjes per persoon. Bedek de bodem van een ovenschaal met tomatensaus. Leg de Cannelloni in de schaal en bedek ook deze met een laagje tomatensaus.
2Zet de ovenschaal bedekt met een stukje aluminiumfolie in de oven op 200 graden voor de duur van 15 minuten. Na 15 minuten haal je het folie eraf, bedek je de Cannelloni met Parmezaanse kaas en bak je het gerecht in nogmaals 15 minuten af. Dit recept is daarna helemaal af. Buon appetito!
Gerelateerde recepten
9 Reviews
Maarten
augustus 27, 2021
Erg lekker, maar mag ik ook diepvriesspinazie gebruiken? Gewone diepvries, niet de ‘a la creme-versie’….Dat scheelt koken en snijden;-)… hoeveel gram moet ik dan gebruiken?
Christy Westerlaken
mei 14, 2021
Heerlijk recept! Gemaakt met pecorino in plaats van parmezaan voor een zoute touch. Volgende keer wil ik wat pijnboompitjes aan de vulling toevoegen.
Irma
augustus 3, 2020
Makkelijk recept, en het resultaat is heerlijk!!!
Tjerk Kleisma
september 16, 2018
Klinkt als een groot succes Margreet!
Fijn dat dit recept zo goed in de smaak is gevallen!
Saluto, Tjerk
Margreet
juli 14, 2018
Afgelopen week dit recept gemaakt, jam jam jam bijna de vingertjes bij opgegeten. TOP!!!
Tjerk Kleisma
maart 12, 2018
@nina, 200 graden 😉 nu ook toegevoegd aan het recept! Buon appetito!
Nina
maart 11, 2018
Hoe heet moet de oven?
Hennie Bakker
januari 16, 2018
Heel erg lekker!!!
Tjerk Kleisma
september 25, 2021
Ciao Maarten,
Diepvriesspinazie? Tja, dat is een gewetensvraag. Italië staat natuurlijk bekend om de versheid van haar producten. In theorie kan dit natuurlijk zeker, maar persoonlijk zou ik je dit niet aanraden. Mocht jij dit toch proberen, dan ben ik natuurlijk benieuwd naar het resultaat.
Saluto,
Tjerk