Canneloni

Canneloni Canneloni 4 0 5 4

maart 29, 2015

Canneloni

Over Canneloni

Canneloni is in Italië een gerecht voor speciale gelegenheden zoals verjaardagen, verlovingen en trouwerijen. Officieel komt dit gerecht van het eiland Sicilië. Canneloni zijn pasta's met een vulling van overdaad. Dit komt tot uiting doordat de inhoud een grote hoeveelheid vlees bevat. In vroegere tijden was vlees een zeer kostbaar ingrediënt wat voornamelijk op zondag werd bereid of met feestelijke gelegenheden. Denk dus bij ieder hapje Canneloni aan je favoriete feestelijke gelegenheid wat als eerste bij je opkomt en geniet van dit voortreffelijke Canneloni recept!

In dit recept voor Canneloni staan 2 bereidingen centraal. In stap 1 wordt eerst het vlees bereid, zodat de Canneloni hiermee kan worden gevuld. In stap 2 wordt de tomatensaus met het lamsgehakt bereid.

Meer lekkere pasta recepten vind je tussen al onze pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 30 minuten
  • Bereiding: 1 uur
  • 30 minuten

    1 uur

  • Hoeveelheid: Canneloni recept voor 4 personen

Ingrediënten

Voor de vulling van de Canneloni

600 g sukade

4 kruidnagels

3 laurierbladen

1 fles Italiaanse rode wijn (Primitivo)

5 sjalotten

1 bol knoflook

8 blaadjes salie

1 takje rozemarijn

1 takje tijm

2 Spaanse pepers

60 g roomboter

1 eetlepel zeezout

Voor de tomatensaus

770 ml Mutti tomatensaus

150 g lamsgehakt

1 rode ui

1 eetlepel oregano

25 g catharellen

Zeezout naar smaak

Voor de bechamelsaus

1/2 liter bechamel van Parmalat

1 ei

200 g Parmigiano Reggiano kaas

Overige ingrediënten

Canneloni

200 g oude kaas

Bereiding van de vulling

1Smelt de roomboter in een grote gietijzeren stoofpan van 26 centimeter, bij voorkeur van Staub. Snijd het stoofvlees in blokjes, bak het vlees aan in de roomboter en blijf dit omscheppen met een houten lepel. Doe dit net zolang tot dat deze mooi bruin van kleur is.

2Voeg de hele sjalotten toe en ook de hele knoflook. Doe daarna alle kruiden, dus de gesneden Spaanse pepers, de kruidnagels, de laurierbladen, de tijm, de salie en de rozemarijn) in de pan bij het vlees. Bak deze kort mee, zodat de smaak goed los komt.

3Zet de inhoud van de pan volledig onder met de Italiaanse rode wijn, net tot boven het vlees. Voeg het zeezout toe. Doe daarna de deksel op de pan en zet deze op een warmhoudplaatje op het kleinste pitje van het gasfornuis.

4Laat het vlees nu 4 uren stoven. Als het helemaal uit elkaar valt dan is dit perfect. Laat tot slot het stoofvlees 1 tot 2 uur afkoelen. Het vlees moet goed op temperatuur zijn, zodat het mogelijk is de cannelloni te vullen.

Bereiding van de tomatensaus

1Verwarm wat olijfolie in een hapjespan. Bak het gehakt hierin mooi bruin en knapperig. Vervolgens doe je de cantharellen, de ui en de oregano bij het gehakt. Bak dit kort mee.

2Als laatste voeg je de fles tomatensaus toe aan het geheel. Doe wat water in de fles om de laatste tomatensaus uit de fles te krijgen en voeg ook deze toe. Breng de saus op smaak met wat zeezout. Laat de saus ongeveer 30 minuten langzaam doorkoken met de deksel op de pan.

Bereiding van de bechamelsaus

1Pak een steelpan en doe de bechamesaus hierin samen met de Parmigiano Reggiano. Verwarm de saus en zorg ervoor dat alle kaas smelt. Als het goed is, ontstaat er nu een mooie gladde saus. Als de saus bijna klaar is, doe je het ei in de saus en roer je dit goed door.

Bereding van de Canneloni

1Pak nu een ovenschaal met hoge randen. Doe in de ovenschaal een bodempje rode saus en zorg ervoor dat de bodem volledig is bedekt met een dun laagje. Vul 15-20 harde Canneloni pijpjes met het stoofvlees. Leg de gevulde Canneloni in de ovenschaal. Als de 1e laag is gelegd, doe je hier 1/3 deel van de bechamelsaus overheen en 1/3 van de tomatensaus. Doe de overige Canneloni bovenop deze laag. Gooi de overige bechamelsaus op de pijpjes en daarna de resterende tomatensaus. Verdeel de oude kaas netjes op de bovenlaag en zet de schaal in de oven. De Canneloni dient nu 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden te worden verwarmd.

2Haal de schaal na 40 minuten uit de oven en laat deze 5 minuutjes rusten. De Canneloni is nu klaar, buon appetito!

Serveertip

1Doe de deur goed dicht zodra de Cannelloni uit de oven is. Je loopt anders het risico dat de hele buurt bij je aan de deur staat!

Gerelateerde recepten

6 Beoordelingen

Tjerk Kleisma

september 16, 2018

Ciao Mijntje!

Ik heb het even voor je ge-googled en kom uit bij de Jumbo.
Maar… je kunt bechamelsaus ook gewoon zelf maken en ook hiervoor hebben we een recept.
Wellicht kun jij hier eens een kijkje nemen – https://www.allesoveritaliaanseten.nl/recepten/bechamelsaus/.

Succes, buona fortuna!
Tjerk

mijntje

juli 13, 2018

hallo,
waar kan je de bechamelsaus kopen? de albert heijn verkoopt dit merk niet.

Tjerk Kleisma

januari 1, 2018

Beste Rob,

Grazie voor jouw reactie.
Ik heb het recept iets duidelijker ingedeeld.
Er moet inderdaad 2x zout worden toegevoegd.
De eerste keer is voor het bereiden van de vulling, de tweede keer is bij het bereiden van de tomatensaus. Ook deze moet natuurlijk goed op smaak zijn.

Ik hoop dat het recept zo helemaal duidelijk is.

Ciao, Tjerk

Rob Middeljans

december 23, 2017

Beste Tsjerk,
Lekker recept.
Wel 1 vraag. Ik kom twee el zeezout tegen.
Waar en wanneer voeg ik die toe?
Bedankt en met vriendelijke groet,
Rob

Tjerk Kleisma

maart 29, 2015

Beste Cor,

Bedankt voor je reactie bij dit recept voor Canneloni. Om verwarring te voorkomen heb ik voor de stappen van dit recept een extra opmerking toegevoegd. De Canneloni wordt gevuld met de sukkade, dit is de eerste bereiding uit het recept. Daarna wordt de tomatensaus gemaakt en deze is dus op basis van het lamsgehakt. Door wat extra water aan de tomatensaus toe te voegen, voorkom je dat deze te snel te ver indikt. Dit gaat namelijk ten kostte van de smaak.

Hopelijk ben jij hiermee iets wijzer geworden. En ik ben benieuwd naar het eindresultaat.

Mvg,

Tjerk
Alles Over Italiaans Eten

Cor

maart 29, 2015

Verwarrend recept. Stoofvlees in stap 1, gehakt in stap 2? 1/3fles water??
Is hier een fout in geslopen?

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.