Canneloni

Canneloni Canneloni 4 0 5 2

maart 29, 2015

Canneloni

Over Canneloni

Canneloni is in Italië een gerecht voor speciale gelegenheden zoals verjaardagen, verlovingen en trouwerijen. Officieel komt dit gerecht van het eiland Sicilië. Canneloni zijn pasta's met een vulling van overdaad. Dit komt tot uiting doordat de inhoud een grote hoeveelheid vlees bevat. In vroegere tijden was vlees een zeer kostbaar ingrediënt wat voornamelijk op zondag werd bereid of met feestelijke gelegenheden. Denk dus bij ieder hapje Canneloni aan je favoriete feestelijke gelegenheid wat als eerste bij je opkomt en geniet van dit voortreffelijke Canneloni recept!

In dit recept voor Canneloni staan 2 bereidingen centraal. In stap 1 wordt eerst het vlees bereid, zodat de Canneloni hiermee kan worden gevuld. In stap 2 wordt de tomatensaus met het lamsgehakt bereid.

Meer lekkere pasta recepten vind je tussen al onze pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 30 minuten
  • Bereiding: 1 uur
  • 30 minuten

    1 uur

  • Hoeveelheid: Canneloni recept voor 4 personen

Ingrediënten

600g sukade

4 kruidnagels

3 laurierbladen

1 fles Primitivo (rode wijn)

5 sjalotten

1 bolletje knoflook

8 blaadjes salie

1 takje rozemarijn

1 takje tijm

2 Spaanse pepers

60g roomboter

2 eetlepels zeezout

770ml Mutti tomatensaus

150g lamsgehakt

1 rode ui

1 eetlepel oregano

1/2 pak Canneloni

25g gedroogde cantharellen

1/2 liter bechamel van Parmalat

1 ei

200g Parmigiano Reggiano

200g oude kaas

Voorbereiding

1Smelt de roomboter in een grote gietijzeren stoofpan van 26 centimeter, bij voorkeur van Staub. Snij het stoofvlees in blokjes, bak het vlees aan in de roomboter en blijf dit omscheppen met een houten lepel. Doe dit net zolang tot dat deze mooi bruin van kleur is. Voeg de hele sjalotten toe en ook de hele knoflook. Doe daarna alle kruiden (dus de gesneden Spaanse pepers, de kruidnagels, de laurierbladen, de tijm, de salie en de rozemarijn) in de pan bij het vlees. Gooi de volledige inhoud van de pan in een vergiet, zodat al het vocht eruit kan lopen. Doe het geheel terug in de stoofpan en zet deze volledig onder met de hele Primitivo, net tot boven het vlees. Zet de stoofpan op een warmhoudplaatje op het kleinste pitje van het gasfornuis en laat dit 4 uur stoven. Laat hierna het stoofvlees 1 tot 2 uur afkoelen. Het vlees moet goed op temperatuur zijn, zodat het mogelijk is de cannelloni te vullen.

Bereiding

1Verwarm de olijfolie in een hapjespan. Fruit hierin de rode ui tot de ui glazig wordt. Doe daarna het gehakt in de pan, net zo lang tot dat dit donker en bijna volledig uitgebakken is. Vervolgens lepel je de oregano en de cantharellen erbij. Als laatste voeg je de tomatensaus toe aan het geheel. Hierbij is het daarna noodzakelijk om de fles van de tomatensaus te vullen met 1/3 water en dit in de pan saus te gooien. Laat de saus ongeveer 30 minuten langzaam doorkoken met de deksel op de pan.

2Pak een steelpan, maak de bechamesaus, doe hierbij de Parmigiano Reggiano en zorg ervoor dat dit en gladde saus wordt. Als de saus bijna klaar is, doe je het ei in de saus en roer je dit goed door.

3Pak nu een ovenschaal met hoge randen. Doe in de ovenschaal een bodempje rode saus en zorg ervoor dat de bodem volledig is bedekt met een dun laagje. Vul 15-20 harde Cannelloni pijpjes met het stoofvlees. Leg de gevulde Cannelloni in de ovenschaal. Als de 1e laag is gelegd, doe je hier 1/3 deel van de bechamelsaus overheen en 1/3 van de tomatensaus. Doe de overige Cannelloni bovenop deze laag. Gooi de overige bechamelsaus op de pijpjes en daarna de resterende tomatensaus. Verdeel de oude kaas netjes op de bovenlaag en zet de schaal in de oven. De Cannelloni dient nu 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden te worden verwarmd.

4Haal de schaal na 40 minuten uit de oven en laat deze 5 minuutjes rusten. De Cannelloni is nu klaar, buon appetito!

Serveertip

1Doe de deur goed dicht zodra de Cannelloni uit de oven is. Je loopt anders het risico dat de hele buurt bij je aan de deur staat!

Gerelateerde recepten

2 Beoordelingen

Tjerk Kleisma

maart 29, 2015

Beste Cor,

Bedankt voor je reactie bij dit recept voor Canneloni. Om verwarring te voorkomen heb ik voor de stappen van dit recept een extra opmerking toegevoegd. De Canneloni wordt gevuld met de sukkade, dit is de eerste bereiding uit het recept. Daarna wordt de tomatensaus gemaakt en deze is dus op basis van het lamsgehakt. Door wat extra water aan de tomatensaus toe te voegen, voorkom je dat deze te snel te ver indikt. Dit gaat namelijk ten kostte van de smaak.

Hopelijk ben jij hiermee iets wijzer geworden. En ik ben benieuwd naar het eindresultaat.

Mvg,

Tjerk
Alles Over Italiaans Eten

Cor

maart 29, 2015

Verwarrend recept. Stoofvlees in stap 1, gehakt in stap 2? 1/3fles water??
Is hier een fout in geslopen?

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.