Cantuccini

Cantuccini Cantuccini 0 0 5 0

maart 25, 2015

Cantuccini

Over Cantuccini

Deze 2 weken worden wij op het werk bij ons op de afdeling geholpen door Edwin. Aangezien wij tegenover elkaar zitten, was het onderwerp van gesprek al vrij snel eten en dan natuurlijk in het bijzonder de Italiaanse keuken. Al vrij snel waren wij er achter dat Edwin zijn vrouw dezelfde passie deelt, namelijk lekker koken en dan in het bijzonder in het Italiaans. Het woord 'Cantuccini' was vorige week al een paar keer gevallen, maar gisteren stond hij ineens voor mijn neus met een ontzettend groot bak 'Cantuccini'. Officieel is dit natuurlijk een dessertkoekje, maar ik kan verklappen dat deze het 's ochtends ook erg goed doen bij een lekker bakje espresso. Bovendien trof ik enkele seconden later het recept in mijn mailbox aan. In huize AllesOverItaliaansEten.nl gaan wij dit recept nog vaak maken!

Meer echte Italiaanse recepten vind je in ons overzicht met al onze Italiaanse recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 50 mins
  • 10 mins

    50 mins

Ingrediënten

100g gezouten amandelen met vlies

175g zelfrijzend bakmeel

115g witte basterdsuiker

1 vanillestokje

2 eieren (85 tot 95 gram)

1 sinaasappel

Voorbereiding

1Snij het vanillestokje open en schraap met een mes het merg uit het vanillestokje. Rasp de schil van de sinaasappel. Klop de eieren in een andere kom los. Verwarm de oven vóór op 160 graden.

Bereiding

1Meng in een kom de amandelen, het bakmeel, de suiker, het vanillemerg en een snufje zout. Maak een kuiltje in het midden van het meelmengsel en giet hierin de eieren en het sinaasappelrasp. Kneed alles goed door elkaar.

2Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en maak van elk stuk een staaf/rol van ongeveer 3 cm doorsnede. Leg de staven op een bakblik bekleed met bakpapier en bak deze in circa 30 minuten lichtbruin.

3Laat de staven afkoelen tot lauwwarm. Snijd het in plakjes van 1 cm dik, zodat de vorm van de cantuccini ontstaat. Leg de cantuccini vervolgens terug in de oven en bak ze nog 10 minuten. Laat ze afkoelen op een rooster. Als de cantuccini helemaal is afgekoeld zijn deze heerlijke dessertkoekjes helemaal klaar.

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.