Parmigiano kaaskoekje

Parmigiano kaaskoekje Parmigiano kaaskoekje 0 0 5 0

maart 22, 2015

Parmigiano kaaskoekje

Over Parmigiano kaaskoekje

Kaaskoekjes, wie is er niet gek op! Dit kaaskoekje is gemaakt van de bekendste kaassoort uit Italië namelijk Parmigiano Reggiano. In dit recept voegen wij een klein beetje peper en een klein beetje zout toe om de smaak van het kaaskoekje extra hoog te krijgen. Dit Parmigiano kaaskoekje kun je serveren bij verschillende recepten voor pasta, risotto of als 'krokantje' in of bij een salade. In ieder geval veel plezier gewenst bij het bereiden van deze lekkere kaaskoekjes! Buon appetito!

Op zoek naar meer culinaire inspiratie..? Bekijk dan al onze Italiaanse recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 10 mins
  • 5 mins

    10 mins

  • Hoeveelheid: Italiaans recept voor 4 personen

Ingrediënten

100g Parmigiano Reggiano

Vers gemalen peper

Zeezout

Peterselie

Voorbereiding

1Schaaf de Parmigiano Reggiano en verwarm de oven voor op 180 graden. Hak wat peterselie ter garnering.

Bereiding

1Doe de geschaafde Parmigiano Reggiano in een kommetje. Maal hier wat verse peper overheen samen met wat zeezout. Hussel deze 3 ingrediënten goed door elkaar. Leg een stukje bakpapier op een bakplaat. Verdeel de Parmigiano hierop en vorm vervolgens de vorm de kaaskoekjes.

2Als de oven is voor verwarmd, zet je de bakplaat met de kaaskoekjes in de oven voor de duur van 10 tot 15 minuten. Afhankelijk van de dikte en de breedte van de kaaskoekjes is de bereidingstijd of iets korter of iets langer. Het is in ieder geval belangrijk om sowieso na 10 minuten polshoogte te nemen bij de oven en de eventuele resterende kooktijd te bepalen.

3Als de kaaskoekjes klaar zijn, haal je deze uit de oven en serveer je deze bij je gerecht ter decoratie! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.