Focaccia met rozemarijn

Focaccia met rozemarijn Focaccia met rozemarijn 0 0 5 0

maart 22, 2015

Focaccia met rozemarijn

Over focaccia met rozemarijn

Wat is er nou lekkerder dan het bakken van je eigen brood. En als je dan toch aan het bakken bent, waarom zou je er dan geen Italiaanse twist aan geven en een lekkere Focaccia maken met rozemarijn maken. In dit recept wordt de rozemarijn op 2 manieren gebruikt. De meeste naaldjes rozemarijn worden super fijn gehakt en gebruikt voor het deeg. Hierdoor krijgt de focaccia echt bij ieder hapje dat je neemt die heerlijk smaak van de rozemarijn. Daarnaast wordt de rozemarijn voordat de Focaccia de oven in gaat bestrooit met de laatste naadjes. Dit is enerzijds natuurlijk voor de smaak, maar het oog wil natuurlijk ook wat, dus anderzijds ter garnering. Geniet in ieder geval van dit lekkere recept voor Focaccia met rozemarijn!

Op zoek naar meer recepten..? Bekijk dan ons volledige overzicht met Italiaanse recepten

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 1 hr
  • Bereiding: 30 mins
  • 1 hr

    30 mins

  • Hoeveelheid: brood recept voor 4 personen

Ingrediënten

300g bloem

7g gist

175ml lauw water

2 theelepels fijn zeezout

1 theelepel grof zeezout

2 eetlepels olijfolie

5 takjes rozemarijn

Voorbereiding

1Verwijder de naadjes van de takjes rozemarijn. Snij van 4 van de takjes de naaldjes zo fijn als mogelijk. Deze rozemarijn naaldjes gebruik je voor het deeg van de Focaccia. Leg de naaldjes van het laatste takje rozemarijn apart en bewaar deze om over de Focaccia te strooien voordat deze de oven in gaat. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.

Bereiding

1Leg de bloem om een vlakke ondergrond in de vorm van een kuiltje met stevige randen. In dit kuiltje leg je gist, de gesneden naaldjes rozemarijn, de theelepels fijn zeezout, de olijfolie en het lauwe water. Met je handen doe je beetje bij beetje wat bloem in het water, net zo lang tot dat al het bloem is opgegaan in het water en het water niet meer de kans heeft om weg te stromen. Kneed het deeg nu ongeveer 10 minuten. Doe de bol deeg in een schaal, leg er een vochtige doek overheen en laat nu 60 minuten rijzen.

2Na 60 minuten leg je het deeg op een stuk bak papier. Rol het deeg uit met een deegroller in de vorm van een Focaccia, dus lang en plat. Maak aan de bovenkant voorzichtig een paar inkepingen met een mes. Giet nog een klein beetje olijfolie over het deeg van de Focaccia en wrijf dit er lekker in. Strooi tot slot het grove zeezout over de Focaccia samen met de naaldjes van het laatste takje rozemarijn. Zet de Focaccia nu 20 minuten in de oven. Na 20 minuten is dit recept voor Focaccia met rozemarijn helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.