Focaccia met olijven

Focaccia met olijven Focaccia met olijven 0 0 5 0

maart 24, 2015

Focaccia met olijven

Over focaccia met olijven

Focaccia kun je op veel verschillende manieren bereiden. In dit recept wordt de Focaccia bereid met zwarte olijven en rozemarijn. De rozemarijn wordt super fijn gesneden en daardoor proef je de kruidige smaak in het hele brood. De stukjes olijven geven ook lekker veel smaak af aan het deeg. Om het Focaccia deeg van nog meer smaak te voorzien voeg je wat zeezout toe aan het deeg. In het overzicht met ingrediënten van dit recept staat 1 theelepel zeezout, maar dit moet wel een theelepel zeezout zijn met een dikke punt erop. Veel plezier toegewenst met het bereiden van dit lekere recept voor Focaccia met olijven.

Op zoek naar meer lekkere Italiaanse brood recepten..? Bekijk dan ons volledige overzicht met alle Italiaanse brood recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 20 mins
  • Bereiding: 20 mins
  • 20 mins

    20 mins

  • Hoeveelheid: brood recept voor 4 personen

Ingrediënten

300g bloem

150ml lauw water

100g zwarte olijven

2 takjes rozemarijn

7g gist

1 theelepel fijn zeezout

1 theelepel grof zeezout

2 eetlepels olijfolie

Voorbereiding

1De voorbereiding voor dit recept voor Focaccia met olijven is eenvoudig. Verwijder de naaldjes van de takjes rozemarijn. Bewaar een paar naaldjes om boven op de Focaccia te leggen, maar snij de andere naaldjes zo fijn als mogelijk. Snij de zwarte olijven in ringetjes. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereiding

1Leg de bloem op een vlakke ondergrond in de vorm van een kom. In het midden van deze kom doe je de gist, het fijne zeezout, de fijn gesneden rozemarijn, de zwarte olijven, het water en de eetlepels olijfolie. Kneed deze ingrediënten tot een een mooi elastisch Focaccia deeg. Als het deeg vochtig blijft, dan voeg je gewoon wat extra bloem toe. Is het deeg te droog, dan gebruik je wat extra water. Om lekker luchtig Focaccia deeg te krijgen, moet je het deeg 10 tot 12 minuten kneden. Doe het Focaccia deeg in een schaal en dek deze af met een vochtige doek. Laat het deeg nu een uur rusten.

2Na een uur haal je het Focaccia deeg uit de schaal en leg je dit op een stukje bakpapier. Rol het deeg uit met een deegroller. Maak diagonaal diepe inkepingen in het deeg, strooi er wat grof zeezout overheen, smeer in met olijfolie en leg er tot slot nog een paar naaldjes rozemarijn op. Zet de Focaccia nu in de oven voor de duur van 20 minuten. Na 20 minuten is de Focaccia met olijven klaar.

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.