Focaccia zongedroogde tomaten

Focaccia zongedroogde tomaten Focaccia zongedroogde tomaten 3 0 5 1

maart 24, 2015

Focaccia zongedroogde tomaten

Over focaccia met zongedroogde tomaten

Wat is er nou lekkerder dan vers gebakken brood van de bakker..? Het antwoord is heel eenvoudig... je zelf gebakken brood op zondagochtend natuurlijk! Dit Italiaanse brood recept is het recept voor Focaccia met zongedroogde tomaten. De zongedroogde tomaten worden vanaf het eerste moment mee gekneed met het deeg. Hierdoor wordt het deeg ook eigenlijk een klein beetje rood van de tomaatjes. Verder is het natuurlijk ook erg leuk om de zongedroogde tomaten te zien zitten, zodra je het brood open snijdt. Persoonlijk vinden wij het brood het lekkerst als dit vers uit oven komt. Doe een heel klein beetje olijfolie van goede kwaliteit op een schaaltje en dippen maar! Veel plezier met dit lekkere en leuke recept voor Focaccia met zongedroogde tomaten! Buon appetito!

Op zoek naar meer Italiaanse brood recepten..? Bekijk dan ons volledige overzicht met Italiaanse brood recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 20 mins
  • Bereiding: 25 mins
  • 20 mins

    25 mins

  • Hoeveelheid: brood recept voor 4 tot 8 personen

Ingrediënten

200g zongedroogde tomaten

300g bloem

175ml lauw water

7g gist

1 theelepel zeezout (fijn)

1 theelepel zeezout (grof)

Olijfolie

Voorbereiding

1Dep de zongedroogde tomaten droog met een stukje keukenpapier. Vervolgens snij je de tomaatjes in kleine stukjes. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereiding

1Leg de bloem op een vlakke ondergrond in de vorm van een grote kom. In deze kom doe je achtereenvolgens het gist, het fijne zeezout, 2 eetlepels olijfolie, de stukjes zongedroogde tomaat en het lauwe water. Doe voorzichtig van buiten naar binnen met je handen beetje bij beetje wat bloem in het 'kommetje'. Langzaam maar zeker ontstaat hierdoor het deeg voor de Focaccia.

2Als je uiteindelijk een grote bol deeg hebt, kneed je dit voor de duur van 10 tot 12 minuten. Indien je er tegenaan loopt dat het deeg plakkerig blijft, dan kun je gerust nog wat extra bloem toevoegen. Voeg net zo veel bloem toe tot dat het niet meer plakt. Kneed het deeg voor de Focaccia niet korter dan 10 tot 12 minuten, maar ook zeker niet langer. Als het Focaccia deeg klaar is, doe je dit in een schaal en deze dek je af met een vochtige handdoek. Zet de schaal met het deeg op een warme plek en laat dit nu een uur rijzen.

3Na een uur haal je het Focaccia deeg uit de schaal. Leg dit op een stukje bakpapier en rol het voorzichtig uit met een deegroller. Druk het brood van bovenaf voorzichtig in met een mes. Smeer de Focaccia in met wat olijfolie en strooi er wat grof zeezout overheen. Zet de Focaccia met zongedroogde tomaten nu 20 minuten in de oven. Haal de Focaccia na 20 minuten weer uit de oven en dit recept voor Focaccia met zongedroogde tomaten is helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

1 Review

Greetje

mei 29, 2020

Bereidingswijze: het is wel zonde om de oven anderhalf uur voor gebruik al voor te verwarmen. Ik heb dat na 50 minuten rijzen gedaan.
6 takjes rozemarijn. Hoe groot zijn die takjes en hoe verhoudt zich dat met gedroogde rozemarijn?
Niet duidelijk is hoe dun het deeg uitgerold moet worden na het rijzen.
Smaak: prima!

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.