Fritatta met ui

Over fritatta met ui
Fritatta met rode ui is weer zo'n lekkere variatie op het basisrecept voor een fritatta. In dit recept voor fritatta met rode ui is de rode ui ook echt het hoofdingrediënt wat eigenlijk vrijwel zonder ondersteuning van andere ingrediënten zorgt voor een heerlijke smaak in de fritatta. Een klein beetje kaas, wat knoflook en een handje vol kruiden doen de rest. Veel plezier toegewenst met het bereiden van deze onvervalste fritatta met rode ui. Buon appetito!
Op zoek naar meer lekkere recepten..? Bekijk dan ons volledige overzicht met Italiaanse gerechten.
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 5 mins
- Bereiding: 15 mins
- Hoeveelheid: fritatta recept voor 2 tot 4 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Verwijder de schil van de rode uien en snij de uien in grove stukken. Haal ook de schil van de knoflook en snij deze in kleine stukjes. Breek de eieren en doe deze in een schaaltje. Schaaf tot slot de Parmigiano Reggiano. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bereiding
1Smelt de boter in een koekenpan en als de boter heet is doe je de ui in de pan samen met de knoflook en de oregano. Bak de de uien langzaam gaar, dit duurt ongeveer 10 minuten. Doe wat zeezout bij de ui om deze wat hoger op smaak te brengen.
2Terwijl de uien op het vuur staan maak je het eiermengsel voor de fritatta. Kluts de eieren in het schaaltje en voeg daarna de Parmigiano Reggiano toe. Doe ook hier een klein beetje zeezout bij en roer de inhoud van het schaaltje goed door zodat de kaas gelijkmatig is verdeeld.
3Als de uien 10 minuten op het vuur staan, doe je het eiermengsel in de koekenpan. Roer de ui goed door het mengsel. Blijf gedurende 2 tot 3 minuten roeren in de pan tot dat je ziet dat het ei begint te stollen. Zodra je dit ziet, zet je de koekenpan in de oven voor de duur van 5 tot 6 minuten.
4Haal als deze tijd is verstreken de pan uit de oven en de fritatta met ui is helemaal klaar. Garneer de fritatta tot slot met nog een klein beetje peterselie. Geniet van deze lekkere fritatta met rode ui, buon appetito!
Gerelateerde recepten
2 Reviews
Tanja
augustus 27, 2018
Makkelijk te maken alleen heb ik er nog paprika,ui,champions,aardappelschijfjes,hamblokjes en tomaat en kruiden bij gedaan is naar mijn gevoel dan meer een maaltijd.
Dank je wel voor dit recept.
Tjerk Kleisma
september 16, 2018
Thanks voor je reactie bij dit recept Tanja!
Natuurlijk graag gedaan 😉