Frittata met kaas en peterselie

Frittata met kaas en peterselie Fritatta met kaas en peterselie 4 0 5 1

september 27, 2017

Fritatta met kaas en peterselie

Over dit recept voor Frittata met kaas en peterselie

Op zondagochtend gaan we vaak even sporten en na afloop van het sporten hebben we doorgaans extra veel honger. Om op geheel Italiaanse wijze weer wat brandstof bij te tanken bakken we dan vaak een eitje. De ene keer 'gewone' gebakken eieren, soms een omeletje, maar natuurlijk ook geheel in Italiaanse stijl een frittata.

Afgelopen zondag was dit een frittata met kaas en verse peterselie. De combinatie van ei met kaas is natuurlijk altijd lekker en bij iedereen bekend. Maar ik vind het ook altijd lekker om iets fris tegenover het zout van de kaas en het ei te zetten. In dit recept is dat de peterselie. Naast het feit dat het een lekkere frisse smaak geeft, geeft dit bovendien een mooie kleur aan het gerecht. Een snufje zeezout en wat vers gemalen peper is nodig om je frittata perfect op smaak te brengen. Buon appetito!

Op zoek naar een ander recept voor frittata? Neem dan een kijkje op onze pagina met frittata recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 10 mins
  • 5 mins

    10 mins

  • Hoeveelheid: frittata recept voor 2 tot 4 personen

Ingrediënten

8 eieren

100g Parmezaanse kaas

Een handje peterselie

Olijfolie

Peper

Zeezout

Voorbereiding

1Schaaf de Parmezaanse kaas en snijd de peterselie helemaal fijn.

Bereiding

1Breek de eieren en vang deze op in een grote schaal of bowl. Klust de eieren vervolgens, zodat het eiwit en eigeel mooi gelijkmatig is verdeeld.

2Voeg vervolgens de kaas en peterselie toe. Doe er een lekkere snuf zeezout bij en wat vers gemalen peper. Roer de inhoud van de schaal/bowl goed door.

3Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan. Zorg ervoor dat de bodem uiteindelijk volledig is bedekt met een dun laagje. Als de olie warm is, voeg je het 'eier-mengsel' toe.

4De eerste twee minuten blijf je het mengsel roeren, zodat dit geleidelijk warm wordt. Daarna verdeel je het eier-mengsel gelijkmatig en doe je de deksel op de pan. Bak de frittata binnen een paar minuten gaar. Dit kun je controleren door er met een prikkertje in te prikken. Als er geen ei blijft plakken, dan is je frittata met kaas en peterselie helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

1 Review

Yvonne Smit

juli 14, 2019

Top gerecht

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.