Gegratineerde venkel

Over gegratineerde venkel
Gegratineerde venkel is een eenvoudig bijgerecht boordevol smaak. Venkel is van zichzelf natuurlijk al een zeer smaakvolle groente, maar door de bereiding met wat olijfolie, vers gemalen peper, zeezout en een heerlijk korstje van Parmagiano Reggiano wordt dit een explosie van smaak. Venkel smaakt natuurlijk altijd lekker bij vis, maar ook bij een lekker vlees gerecht doet dit recept voor gegratineerde venkel zijn werk.
Voor meer lekkere groente recepten, bekijk je natuurlijk ons volledige overzicht met Italiaanse groente recepten.
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 5 mins
- Bereiding: 35 mins
- Hoeveelheid: venkel recept voor 2 personen
Voorbereiding
1Snij het groen van de venkel en verwijder de harde kern. Snij de venkel in dunne repen en spoel deze daarna schoon onder de kraan. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bereiding
1Zet een pan water op het vuur. Als het water kookt, doe je de venkel in de pan samen met een eetlepel zeezout. Kook de venkel 'al dente', de venkel moet een beetje bite hebben en net niet gaar zijn. Dit duurt meestal een kleine 10 minuten.
2Als de venkel 'al dente' is doe je deze in een ovenschaal. Voeg nog een klein beetje zout toe, maal er verse peper overheen en voeg een klein beetje olijfolie toe. Hussel de ingrediënten door elkaar, en bestrooi rijkelijk met Parmigiano Reggiano. Zet de schaal in de oven voor de duur van 20 tot 25 minuten. Als de venkel is gegratineerd, dus een lekkere kaaskorst heeft, is dit recept helemaal klaar. Geniet van deze heerlijke gegratineerde venkel! Buon appetito!
Patricia
februari 21, 2020
Erg lekker!!
Eerste keer dat we venkel gegeten hebben. Dit doen we vaker!