Gnocchi al Ragu

Gnocchi al Ragu Gnocchi al Ragu 0 0 5 0

maart 21, 2015

Gnocchi al Ragu

Over Gnocchi al Ragu

Gnocchi al Ragu is een super traditioneel recept uit Italië. Ook in Nederland begint Gnocchi langzamerhand aan bekendheid te wennen. Dit is natuurlijk ook helemaal niet vreemd, want Gnocchi is gewoon erg lekker, snel te bereiden en bovendien op heel veel verschillende manieren te bereiden. In dit recept wordt de Gnocchi gecombineerd met een traditionele Ragu. De Ragu is gemaakt op basis van het vlees van verse worsten, kalfsbouillon en Italiaanse droge witte wijn. Succes gegarandeerd!

Wil jij meer weten over Gnocchi? Of zelf Gnocchi leren maken? Lees hier dan meer over op onze pagina over Gnocchi!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 3 hrs
  • 10 mins

    3 hrs

  • Hoeveelheid: gnocchi recept voor 2 tot 3 personen

Ingrediënten

500g gnocchi

1 dikke klont boter

3 verse worsten

1 ui

1 stengel bleekselderij

1 wortel

1 teen knoflook

1 eetlepel oregano

300 Italiaanse droge witte wijn

300ml kalfsbouillon

3 eetlepels tomatenpuree

Vers gemalen peper

Zeezout

Voorbereiding

1Het bereiden van Gnocchi al Ragu begint logischerwijs met het voorbereidingswerk. Snij de worsten open en haal het gehakt uit het velletje. Maak de bleekselderij schoon, schil de buitenkant van de wortel en haal de schil van de ui en knoflook. Snij deze ingrediënten tot mooie kleine stukjes.

Bereiding

1Verwarm een koekenpan. Als de koekenpan heet is, doe je de boter in de pan. Als de boter niet meer schuimt, doe je ook het vlees van de verse worsten in de pan. Bak de worsten hard, zodat de buitenkant mooi bruin en knapperig wordt. Na 2 tot 3 minuten doe je ook de oregano, knoflook, ui, wortel en bleekselderij in de pan. Bak deze ingrediënten voor eveneens de duur van 2 tot 3 minuten mee met de worst.

2Hevel de inhoud van de koekenpan nu over naar een stoofpan. Blus het geheel af met de Italiaanse droge witte wijn. Doe vervolgens ook de bouillon en tomatenpuree in de pan. Roer het geheel goed door en breng op smaak met vers gemalen peper en zeezout. Alle ingrediënten voor de Ragu zitten nu in de pan. Laat de basis voor de Ragu nu minimaal 3 uur stoven op het laagste pitje.

3Roer de inhoud van de stoofpan regelmatig door. Houd er rekening mee dat de Ragu nog zeker 30 minuten moet indikken, voordat dit echt een 'Ragu' (lees: saus) is. Dus voordat je de Gnocchi gaat bereiden, moet je de deksel van de pan halen, zodat het overtollige vocht kan verdampen en de transformatie tot Ragu kan plaats vinden. Mocht je willen dat dit proces wat sneller gaat, dan kun je natuurlijk ook gewoon het vuur iets hoger zetten.

4Als de Ragu een mooie dikte heeft, kun je starten met het bereiden van de Gnocchi. Gnocchi heeft maar een korte kooktijd, dus het is wel essentieel dat de Ragu op dit moment helemaal naar tevredenheid is. Breng een pan water aan de kook en doe hier de Gnocchi in met wat zeezout. Zodra de Gnocchi drijft is deze gaar. Giet de Gnocchi af en doe deze terug in de pan. Roer wat van de Ragu door de Gnocchi, zodat de Ragu lekker in de Gnocchi kan trekken.

5Serveer de Gnocchi al Ragu in een mooi diep bord. Garneer met wat verse peterselie en rasp er tot slot wat Parmigiano Reggiano overheen. De Gnocchi al Ragu is nu helemaal klaar, buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.