Gnocchi met kaassaus

Gnocchi met kaassaus Gnocchi met kaassaus 0 0 5 0

maart 21, 2015

Gnocchi met kaassaus

Over gnocchi met kaassaus

Gnocchi met kaassaus is echt zo'n typisch Italiaans recept wat de bewijslast vormt voor de basis van de Italiaanse keuken. Dit recept bevat welgeteld slechts 5 ingrediënten, maar het eindresultaat is een heerlijk bordje gnocchi met super veel smaak. En mocht je nou om wat voor reden ook geen peterselie en/of peper in huis hebben niet getreurd. Ook met 3 ingredienten, namelijk gnocchi, kaas en room, is succes gegarandeerd voor dit recept. Geniet in ieder geval van dit lekkere recept voor gnocchi met kaassaus!

Meer gnocchi recepten vind je in ons overzicht met alle gnocchi recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 10 mins
  • 5 mins

    10 mins

  • Hoeveelheid: gnocchi recept voor 2 personen

Ingrediënten

250g gnocchi

200ml room, Panna van Chef

75g Parmigiano Reggiano

Vers gemalen peper

Verse peterselie

Voorbereiding

1Zowel de voorbereiding als de bereiding voor dit recept voor Gnocchi met kaassaus is erg eenvoudig. Schaaf de Parmigiano Reggiano en hak de peterselie zo fijn als mogelijk.

Bereiding

1Zet een pan water op het vuur en breng deze aan de kook. Ondertussen doe je voor de kaassaus de room in een klein pannetje smelt je de Parmigiano Reggiano hierin. Laat de kaas langzaam smelten en zet het vuur daarom niet te hoog. Zodra de kaassaus er mooi vloeibaar uitziet, is deze klaar.

2Zodra het water kookt, doe je de gnocchi met beleid in de pan. Als je de gnocchi te enthousiast in het water gooit, spat het kokende water alle kanten op met alle risico's van dien. De gnocchi is gaar, zodra de gnocchi drijft aan het oppervlak van het water in de pan. Het kookproces van gnocchi is over het algemeen maar 2 tot 3 minuten.

3Giet de gnocchi af in een vergiet en doe deze gelijk terug in de pan. Doe de peterselie in de pan samen met de kaassaus. Roer het geheel goed door en de gnocchi met kaassaus is klaar om op te dienen. Pak 2 diepe borden en dien de gnocchi op. Garneer met nog een klein beetje verse peterselie en maal er flink wat verse peper overheen. De gnocchi met kaassaus is nu helemaal klaar, buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.