Gnocchi met pesto

Gnocchi met pesto Gnocchi met pesto 0 0 5 0

maart 21, 2015

Gnocchi met pesto

Over gnocchi met pesto

Gnocchi met pesto is een lekker recept voor gnocchi uit het noorden van Italië. Gnocchi is een bijzondere soort pasta, aangezien dit de enige soort is waarin aardappel wordt toegevoegd aan het pastadeeg. In dit recept maken wij de groene pesto helemaal vers op basis van het authentieke recept voor Pesto alla Genovese. De combinatie van de aardappelachtige pasta en de verse smaak van de pesto maken dit recept tot een heerlijk gerecht.

Op zoek naar meer lekkere gnocchi recepten..? Bekijk dan al onze gnocchi recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 20 mins
  • 5 mins

    20 mins

  • Hoeveelheid: gnocchi recept voor 2 personen

Ingrediënten

250g gnocchi

40g basilicum

1 teen knoflook

10g Pecorino

10g Parmigiano Reggiano

10g pijnboompitjes

Olijfolie

Vers gemalen peper

Zeezout

Voorbereiding

1Voor gnocchi met verse pesto begin je met het voorbereiden van alle ingrediënten. Verwijder de steeltjes van de blaadjes basilicum. Haal de schil van de knoflook en snij de knoflook in grove stukken, dit scheelt weer met vijzelen. Snij de Parmigiano Reggiano en de Pecorino alvast in kleine blokjes.

Bereiding

1Doe de blaadjes basilicum in een vijzel en stamp de basilicum helemaal fijn tot een smeuïge substantie. Vervolgens voeg je de knoflook toe en ga je verder met stampen. Als de basilicum en de knoflook helemaal vermengd zijn, doe je de pijnboompitjes in de vijzel en herhaal je dit principe. Herhaal dit vervolgens met de Parmigiano Reggiano en de Pecorino.

2Als je alle ingrediënten helemaal hebt fijn gestampt in de vijzel en er een mooie pesto ontstaat, voeg je olijfolie toe voor de textuur van de pesto. Voeg gerust flink wat olijfolie toe. Als je olijfolie van goede kwaliteit hebt, komt dit de smaak van de pesto alleen maar ten goede. Breng de pesto daarna op smaak met vers gemalen peper en een klein beetje zeezout.

3Als de groene pesto helemaal klaar is, zet je een pan water op het vuur. Als het water kookt, doe je de gnocchi in de pan samen met een klein beetje zeezout. De gnocchi is gaar, als de gnocchi drijft aan het oppervlak van het water van de pan. Giet de gnocchi af, doe deze terug in de pan en roer de pesto hier gelijk door heen.

4Serveer de gnocchi met pesto in een diep bord en garneer met nog wat pijnboompitjes en een blaadje basilicum. Strooi ten slotte ook nog wat Parmigiano Reggiano over de gnocchi. Met uitzondering van de knoflook zijn alle ingrediënten van de pesto nu visueel zichtbaar op je bord. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.