Gnocchi met paddestoelen

Gnocchi met paddestoelen Gnocchi met paddestoelen 5 0 5 4

maart 24, 2015

Gnocchi met paddestoelen

Over gnocchi met paddestoelen

Gnocchi met paddestoelen en room is natuurlijk echt een gnocchi recept voor in de herfst. Paddestoelen zijn in deze periode volop verkrijgbaar, dus hier moet je van profiteren zo lang dit kan. Wat dit recept erg lekker maakt, is dat de smaak van die heerlijke paddestoelen ook volledig in de room trekt. Bij ieder hapje gnocchi proef je dus de smaak van de paddestoelen. Veel plezier met het bereiden van dit lekker recept voor gnocchi met paddestoelen en room, buon appetito!

Op zoek naar meer gnocchi recepten..? Bekijk dan het volledige overzicht met alle gnocchi recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 30 mins
  • Bereiding: 10 mins
  • 30 mins

    10 mins

  • Hoeveelheid: gnocchi recept voor 2 tot 3 personen

Ingrediënten

500g gnocchi

250g paddestoelen

1 teen knoflook

1 sjalot

Olijfolie

Zeezout

Vers gemalen peper

Verse peterselie

200ml room (Panna van Chef)

50ml Italiaanse droge witte wijn

Voorbereiding

1Laat de paddestoelen 30 minuten wellen in warm water. Spoel vervolgens al het zand er grondig van af en dep de paddestoelen droog met keukenpapier. Verwijder de schil van de sjalot en de knoflook en snij deze beide ingrediënten vervolgens in kleine stukjes. Hak de verse peterselie met een scherp zo klein mogelijk.

Bereiding

1Zet gelijk een pan water op het vuur voor het koken van de gnocchi. Vervolgens verwarm je de olijfolie en fruit je hier de knoflook en de sjalot ongeveer 2 minuten in. Doe de paddestoelen in de pan en bak deze kort mee. Blus de paddestoelen af met de Italiaanse droge witte wijn. Laat de wijn volledig absorberen tot de wijn aanbaksels begint te vertonen in de pan. Deze aanbaksels geven namelijk extra veel smaak aan de room. Schraap de aanbaksels los en voeg de room toe. Breng het geheel op smaak met zeezout en vers gemalen peper. De krachtige smaak van de paddestoelen trekt nu helemaal in de room.

2Als het goed is, kookt het water voor de gnocchi inmiddels. Doe de gnocchi voorzichtig in de pan, bijvoorbeeld met een schuimspaan. De gnocchi kookt in slecht enkele minuten gaar. Zodra de gnocchi drijft, giet je deze af en doe je de gnocchi gelijk in de pan bij de paddestoelen en de room.

3Roer alle ingrediënten goed door en dan is dit recept voor gnocchi met paddestoelen en room helemaal klaar. Dien de gnocchi op en garneer met nog wat verse peterselie. Geniet van dit herfstige gnocchi recept met paddestoelen en room. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

5 Reviews

Tjerk Kleisma

september 1, 2019

Ciao Judith,
Je hebt helemaal gelijk 😉
De 2 van 250g was weg gevallen.
Inmiddels heb ik de aanpassing in het recept verwerkt.

Saluto,
Tjerk

Frank

maart 2, 2019

Heel lekker en makkelijk te maken! Ik had er wat hamblokjes aan toegevoegd en er wat kaas over geraspt om het feest compleet te maken

december 31, 2018

Hij is heerlijk! Ga hem vanavond weer maken voor onze gasten!

december 30, 2018

Heerlijk, makkelijk en snel! Wat wil je nog meer!

judith

november 6, 2018

50gr paddestoelen.. klopt dat wel? 1 doosje is al 250gr
Beoordeling kan ik nog niet geven, ik ga het morgen maken

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.