Gnocchi met prei, spek en room
Over gnocchi met prei, spek en room
Gnocchi met prei, spek en room is een snel te bereiden gnocchi recept wat ideaal is voor een doordeweekse avond waarop je geen zin hebt om uitgebreid te koken. Dit beperkte aantal ingrediënten kun je gewoon bij de supermarkt terug vinden en je hoeft niet perse naar de Italiaanse delicatessenwinkel. Als je dit recept extra lekker wilt maken, dan kun je natuurlijk echte Parmigiano Reggiano halen en in plaats van spek pancetta gebruiken. Maar zonder deze speciale ingrediënten kun je hier ook echt wel iets lekkers van maken.
Je begint met het bakken van het spek. De spek geeft van zichzelf erg veel smaak af. Vervolgens bak je in het zoutige spekvet de prei. De prei krijgt hierdoor gelijk een erg lekkere smaak. Naarmate je de prei enige tijd op laat staan, geeft deze op zijn buurt ook weer smaak af. Zodra je dan de room toevoegt, trekken al deze smaken gelijk in de saus. Een klein handje Parmezaanse kaas is de welbekende 10% magic die dit recept verdient. Om ook de gnocchi hoog op smaak te krijgen, moet je ook gewoon lekker wat zeezout toevoegen aan het kookwater. Daardoor wordt ook de gnocchi extra lekker en logischerwijs komt dit de smaak van het gerecht ten goede. Overigens is dit niet verplicht, maar het helpt wel, zullen we maar zeggen. Geniet in ieder geval van dit lekkere en snel te bereiden gnocchi recept met prei, spek en room. Buon appetito!
Benieuwd naar meer lekkere gnocchi recepten..? Je vindt deze natuurlijk gewoon op onze pagina met gnocchi recepten.
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 5 mins
- Bereiding: 15 mins
- Hoeveelheid: Gnocchi recept voor 2 personen
Voorbereiding
1Dit recept voor gnocchi met prei, spek en room klinkt als een hele mond vol, maar als je dit gerecht daadwerkelijk gaat maken dan blijkt dat het reuze mee valt. Snijd het spek in mooie kleine blokjes. Snijd de prei in dunne ringetje en was deze daarna grondig. Schaaf alvast een handje Parmezaanse kaas.
Bereiding
1Smelt een klont boter in een koekenpan en als de boter heet is, doe je het spek in de pan. Bak het spek ruim 5 minuten rustig uit, zodat de licht roze kleur is verdwenen.
2Zodra het spek een beetje rood begint te worden, is het tijd om ook de prei in de pan te doen. Bak de prei eveneens een minuut of 5, zodat deze tegen het gare aan zit.
3Vervolgens doe je ook de room in de pan. Roer de inhoud van de pan goed door. Als de room warm, is draai je het vuur op zacht en laat je de prei en het spek zachtjes opstaan. Als je de gnocchi gaat koken, doe je de Parmezaanse kaas in de pan en roer je nogmaals.
4Voor het koken van de gnocchi zet een je grote pan met water op het vuur. Doorgaans is het handig om dit voordat je daadwerkelijk gaat koken, dit al te doen. Als het water kookt, doe je een eetlepel zeezout in het water en daarna de gnocchi. Zodra de gnocchi drijft aan het oppervlak van het water, is deze klaar. Dit duurt normaliter erg kort, zo'n 1 tot 2 minuten bij kokend water.
5Giet de gnocchi voorzichtig af en doe deze nu in de pan bij de prei, spek en room. Roer alle ingrediënten nu door elkaar en dit recept voor gnocchi met prei, spek en room is helemaal klaar. Serveer de gnocchi op voorverwarmde borden en smullen maar!
Gerelateerde recepten
12 Reviews
Harma
januari 30, 2021
Ik wil dit gaan maken maar welke room wordt hier bedoeld? Slagroom of kookroom? Of maakt dat niet uit?
Christy
november 8, 2020
Heerlijke, snelle gnocchi! Niet op de calorieen letten. 🙂
Annelies
oktober 23, 2020
Heerlijk!
Wypkje
augustus 17, 2019
Overheerlijk! Wij geven het een 9! Deze week was dit het 5e gerecht wat ik klaarmaakte van deze site en alles is heerlijk tot nu toe. Op naar het volgende gerecht.
–
december 30, 2018
Ik heb nu meerdere recepten gemaakt van deze site en ze stellen me niet teleur! Zeker de moeite waard om het te proberen. Erg toegankelijk ook!
Karl Termote
januari 5, 2018
Heel lekker! Via dit gerechtje heb ik gnocchi echt leren waarderen.
En super makkelijk en snel te bereiden.
Ik neem er vanaf nu alvast vaak je receptjes bij!
Tjerk Kleisma
augustus 1, 2017
Klinkt goed! Hopelijk smaakte het de tweede keer minimaal net zo lekker als de eerste keer!
YD
juli 14, 2017
Super lekker en makelijk te maken!
Ik maak het vandaag voor de tweede keer 🙂
Aanrader dus!
YD
juli 14, 2017
Super lekker, en simpel te maken!
Dit word de tweede keer dat ik het ga maken! 🙂
aanrader dus!
Bertus Veldkampoe
juni 17, 2017
Dit gerecht is zo simpel, maar o zo lekker. Nieuwe favoriet!!1!
lily
december 16, 2016
Heerlijk, gemakkelijk klaar te maken en bijzonder smakelijk!
Tjerk Kleisma
maart 25, 2021
Ciao Harma,
Betreft inderdaad kookroom.
Saluto, Tjerk