Gnocchi met verse worst

Gnocchi met verse worst Gnocchi met verse worst 5 0 5 3

mei 21, 2016

Gnocchi met verse worst

Over gnocchi met verse worst

Gnocchi kun je op talloze manieren bereiden en in dit recept wordt de gnocchi geserveerd met een smaakvolle tomatensaus en verse worsten van de slager. In deze ene zin staan gelijk de drie hoofdrolspelers van dit recept benoemd. Met gnocchi kun je twee kanten op. Je kunt ervoor kiezen om de gnocchi helemaal zelf te maken, maar je kunt deze ook in de supermarkt kopen. Kies je voor dit laatste, kies dan altijd voor een echt Italiaans merk (zoals bijvoorbeeld De Cecco) en niet voor de 'bekende' merken. Voor de verse worsten moet je ook even je best doen. Er zit ongetwijfeld een goede slagerij bij je in de buurt die zelf worsten maakt. Meestal heb je wel keuze uit 3 of 4 soorten worsten. Ga in dit geval niet voor de standaard runderbraadworsten, maar kies voor een worst die door de slager extra is gekruid. Tot slot is het voor de tomatensaus vooral van belang dat je de stappen in dit recept goed volgt en vooral zeezout speelt een cruciale rol bij het bereiden van de saus. Ik hoop dat jij net zo zult smullen van de dit gnocchi recept met verse worsten als wij deze week hebben gedaan. Buon appetito!

Op onze pagina over gnocchi vind je nog veel meer lekkere gnocchi recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Bereiding: 25 minuten
  • 5 minuten

    25 minuten

  • Hoeveelheid: Gnocchi recept voor 2 tot 3 personen

Ingrediënten

500g gnocchi

3 verse worsten

1 ui

400g gepelde tomaten

3 eetlepels tomatenpuree

100ml Italiaanse droge witte wijn

200ml runderbouillon

Zeezout

Vers gemalen peper

Parmigiano Reggiano kaas

Boter

Voorbereiding

1Om dit recept voor gnocchi met verse worst voor te bereiden hoef je slechts twee simpele handelingen te verrichten. Verwijder eerst de schil van de ui en snijd deze daar in mooie kleine stukjes. Het tweede wat je doet is het verwarmen van de bouillon.

Bereiding

1Smelt een dikke klont boter in een koekenpan. Als de boter heet is, leg je de verse worsten in de pan. Bak de worsten aan beide kanten hard aan, zodat er een mooie bruine kleur ontstaat.

2Na een paar minuten doe je ook de ui in de pan. Fruit de ui mee voor de duur van zo'n 2 tot 3 minuten. Dit geeft de ui de kans om zijn smaak los te laten.

3Blus de inhoud van de pan af met de witte wijn. Kook de witte wijn kort in en voeg dat ook de bouillon toe. Roer alles even goed door, zodat de smaken goed kunnen mengen.

4Vervolgens doe je ook de gepelde tomaten in de pan. Druk de tomaten plat met een spatel of pollepel en voeg dan ook de tomatenpuree toen. Breng de tomatensaus nu gelijk op smaak met zeezout en vers gemalen peper. Doe de deksel op de pan en draai het vuur op zacht. Hierdoor krijgen de worsten de kans om van binnen gaar te worden en kan de smaak van de tomatensaus zich maximaal ontwikkelen.

5Terwijl de worsten langzaam garen zet je een pan water op het vuur voor het koken van de gnocchi. Gnocchi heeft een zeer korte kooktijd, dus het is slim om even te controleren of de worsten gaar zijn, voordat je begint met het koken van de gnocchi. Dit doe je door zachtjes in de worsten te drukken met een spatel. Indien de verse worsten zachtjes terug veren, dan zijn deze gaar.

6Als het water kookt, dan doe je eerst een eetlepel zeezout in het kookwater en daarna pas de gnocchi. Zoals gezegd heeft gnocchi een korte kooktijd. Je zult merken dat als je de gnocchi in kokend water legt en je laat het vuur op hoog staan, de gnocchi binnen slechts een paar minuten al aan het oppervlak van het water drijven. Dit betekent dat de gnocchi gaar is.

7Giet de gnocchi voorzichtig af en doe deze terug in de pan. Voeg gelijk wat van de tomatensaus bij de gnocchi. Roer de saus gelijk goed door de gnocchi, want hiermee voorkom je dat de gnocchi gaat plakken.

8De worsten snijd je in kleine stukken en kun je daarna ook in de pan doen. Als je dit hebt gedaan, is dit recept voor gnocchi met verse worst helemaal klaar. Tijd om op te scheppen. Lekker wat Parmezaanse kaas er overheen schaven en aanvallen maar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

4 Beoordelingen

Eveline

september 28, 2016

Saporito! Zeker van genoten!

Tjerk Kleisma

september 19, 2016

Ciao Alies!

Bedankt voor jouw reactie.
Klinkt goed, met venkelzaad en rozemarijn!
Gaan we hier ook een een keertje proberen.

Saluti!

Alies

september 17, 2016

Ik maak de gnocchi ongeveer op dezelfde wijze, maar rul de inhoud van de worstjes. Het vlees is dan sneller gaar en het doet niets af aan de smaak. Ik voeg er nog venkelzaad en rozemarijn aan toe. Ook erg lekker.

Shakti Janki

augustus 10, 2016

Het was heerlijk! Top gerecht en perfect uitgelegd! Zal zeker meer gerechten van je uitproberen.

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.