Gnocchi met spinazie

Gnocchi met spinazie Gnocchi met spinazie 4 0 5 1

april 26, 2015

Gnocchi met spinazie

Over gnocchi met spinazie

Gnocchi met spinazie is een erg lekker en snel te bereiden gnocchi recept. Gnocchi is een bijzondere soort pasta welke wordt gemaakt op basis van aardappel en meel. In dit recepte wordt de gnocchi gecombineerd met spinazie en het vlees van verse worsten. Doordat je deze 2 ingrediënten toevoegt aan de tomatensaus, ontstaat er een saus waarbij de spinazie perfect tot zijn recht komt. De spinazie is met recht de held van dit gnocchi recept en wordt daarbij geholpen door het vlees van de verse worsten. De kaas geeft het recept extra veel smaak. Geniet in ieder geval van dit lekkere gnocchi recept met spinazie, buon appetito!

Op zoek naar meer lekkere recepten voor gnocchi..? Bekijk dan al onze gnocchi recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 20 mins
  • 10 mins

    20 mins

  • Hoeveelheid: Gnocchi recept voor 2 personen

Ingrediënten

500g Gnocchi

1 ui

1 teen knoflook

2 verse worsten

Boter

400g gepelde tomaten

300g spinazie

50g Parmigiano Reggiano

Verse peper

Zeezout

Voorbereiding

1Verwijder de schil van de ui en snipper de ui in kleine stukjes. Haal ook de schil van de knoflook en snij deze zo klein als mogelijk is. Indien de spinazie nog niet is gewassen, dan moet je ervoor zorgen dat al het zand van de spinazie wordt gewassen. En indien je tijd over hebt, kun eventueel nog de steeltjes verwijderen. Snij het velletje van de worsten open en haal het vlees hieruit

Bereiding

1Verwarm een klont boter in de koekenpan. Als de boter heet is, bak je het vlees van de worsten hard aan. Als het vlees lekker bruin en knapperig is, doe je de knoflook en de ui in de pan. Bak deze ingrediënten 2 tot 3 minuten mee, zodat de smaak lekker loskomt.

2Doe de gepelde tomaten in de pan en breng het geheel gelijk op smaak met vers gemalen peper en zeezout. Zet het vuur op zacht en laat de tomatensaus ongeveer 10 tot 15 minuten pruttelen.

3Als de tomatensaus enigszins is ingekookt en een mooie dikte heeft, doe je de spinazie in de pan met saus. Roer de spinazie goed door de tomatensaus. Je zult merken dat de spinazie vrij snel slinkt.

4Na een paar minuten is de spinazie volledig geslonken en gaar. Dit is het moment om ook de Parmigiano Reggiano kaas bij de saus te doen. Zodra de kaas is gesmolten is de saus voor de gnocchi met spinazie klaar.

5Breng een pan water aan de kook. Als het water kookt, doe je de gnocchi in de pan samen met een eetlepel zeezout. Zodra de gnocchi drijft in de pan, is de gnocchi gaar. Giet de gnocchi af en roer de tomatensaus met spinazie door de gnocchi. Dit recept voor gnocchi met spinazie is nu helemaal klaar! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

1 Review

Janneke

januari 2, 2018

Heerlijk en goed te doen voor iemand zoals ik, die nooit kookt.
Ik heb trouwens de worst vervangen door een vegetarische variant, hoop niet dat ik de kok daarmee beledig 😉

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.