Gnocchi met tomatensaus

Gnocchi met tomatensaus Gnocchi met tomatensaus 5 0 5 2

maart 14, 2015

Gnocchi met tomatensaus

Over gnocchi met tomatensaus

Gnocchi is misschien van alle soorten pasta de meest bijzondere soort, dit komt doordat gnocchi als enige pastasoort van aardappelen wordt gemaakt. Gnocchi wordt vaak gegeten met tomatensaus en dat is bij dit gerecht ook het geval. Eigenlijk heet dit gnocchi recept Gnocchi alla Sorrentina, maar dit is in Nederland nog een zeer onbekend recept. Nadat de gnocchi is gekookt gaat deze samen met de tomatensaus en de buffelmozzarella nog even de oven in. Het eindresultaat is zeker de moeite waard om een keer te proberen!

Wist je dat je gnocchi ook helemaal zelf kan maken? Bezoek daarvoor onze pagina over zelf gnocchi maken.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 25 mins
  • 5 mins

    25 mins

  • Hoeveelheid: gnocchi recept voor 2 tot 3 personen

Ingrediënten

500g Gnocchi

2 eetlepels olijfolie

1 teen knoflook

2 sjalotten

400g gehakte tomaten

Zeezout

Verse peper

1 eetlepel oregano

100ml droge witte wijn

5 blaadjes basilicum

1 eetlepel tomatenpuree

250g buffelmozzarella

Voorbereiding

1Haal de knoflook en sjalotten uit de schil en snij deze in kleine stukjes. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereiding

1Verhit de olijfolie in een koekenpan. Als de olijfolie warm is, fruit je hierin de knoflook en de sjalot op een zacht vuurtje. Na 2 minuten doe je ook de gehakte tomaten, de oregano en de blaadjes basilicum in de pan. Breng de tomatensaus op smaak met de witte wijn, peper, zeezout en tomatenpuree. Als je het gevoel hebt dat de saus nog onvoldoende op smaak is, kun je extra tomatenpuree en zout toevoegen. Laat de saus ongeveer 15 zachtjes doorkoken. Wel af en toe roeren en als de saus te veel indikt, water toevoegen.

2Kook de Gnocchi volgens de bereidingswijze op de verpakking. Zodra de Gnocchi bolletjes beginnen te drijven zijn deze voldoende gaar. Doe een klein beetje van de tomatensaus in een ovenschaal en leg de gnocchi daar boven op. Giet het laatste deel van de saus over de Gnocchi en beleg het geheel met de buffelmozzarella. Zet de schaal ongeveer 8 tot 10 minuten in de oven, zodat de buffelmozzarella goed kan smelten.

3Haal de schaal uit de over en schep de Gnocchi voorzichtig in een diep bord. Hopelijk geniet je net zo van deze lekkere Gnocchi met tomatensaus en mozzarella als wij. Buon appetito!

2 Reviews

Marja

september 28, 2021

Heel lekker en snel gerecht!!

jan

maart 2, 2019

goed

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.