Gnocchi met spinazie en pancetta

Gnocchi met spinazie en pancetta Gnocchi met spinazie en pancetta 5 0 5 2

april 24, 2016

Gnocchi met spinazie en pancetta

Over gnocchi met spinazie en pancetta

Het bereiden van een lekker gnocchi recept is perfect voor een door de weekse dag. Het grote voordeel van gnocchi is dat dit super snel klaar is en dat er weinig voor nodig is om toch veel smaak te krijgen. In dit recept voor gnocchi met spinazie en pancetta worden eigenlijk slechts 3 extra ingrediënten gebruikt. Olijfolie, boter en wat zeezout horen natuurlijk gewoon tot de basics die je standaard nodig hebt in de Italiaanse keuken. Zorg er dus voor dat je dit altijd in je keukenkastjes hebt staan.

In dit recept zorgt de pancetta ervoor dat het gerecht een lekkere zoute smaak krijgt. Om deze zoute smaak niet al te veel te laten overheersen, blus je de pancetta af met Italiaanse witte wijn. Wijn is van zichzelf een beetje zurig, dus dit is een mooie tegenhanger van de pancetta. Naarmate je de wijn laat inkoken, ontwikkelt er een mooie smaak die goed combineert met de pancetta en de spinazie. Om ervoor te zorgen dat de spinazie niet te veel overheerst, maar dus mooi in balans is, wordt het vocht dat loskomt weg gedaan. Anders blijft er niks van de smaken die je met de pancetta en de wijn aan het opbouwen bent overeind staan. Uiteindelijk is de room de verbindende factor in dit gerecht waardoor alle smaken mooi bij elkaar komen. Veel plezier gewenst met het bereiden van dit gnocchi recept! Buon appetito!

Voor meer inspiratie voor gerechten met spinazie, neem je natuurlijk gewoon een kijkje op onze pagina met alle spinazie recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 10 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: Gnocchi recept voor 2 tot 3 personen

Ingrediënten

500g gnocchi

300g spinazie

100g pancetta

Boter

Olijfolie

100ml witte wijn

Een klein beetje room

Voorbereiding

1Ter voorbereiding op het maken van dit recept voor gnocchi met spinazie en pancetta zijn er slechts een paar handelingen. Verwijder de steeltjes van de spinazie. Indien de spinazie niet is gewassen, dan moet je dit zeker nog doen, want spinazie of gnocchi met zand erin is natuurlijk niet lekker. Daarna snijd je de pancetta in heel kleine dunne plakjes. That's it.

Bereiding

1Zet een koekenpan op het vuur voor het bakken van de pancetta. Verwarm hierin een klein beetje boter en als de boter goed heet is, doe je de pancetta in de pan. Bak de pancetta zo'n 5 tot 10 minuten.

2Ondertussen bak je in een andere koekenpan de spinazie. Verwarm eerst een beetje olijfolie en doe dan de spinazie in de pan. Je zult zien dat de spinazie snel slinkt. Haal de spinazie gelijk uit de pan op het moment dat je merkt dat de spinazie niet verder slinkt. Hiermee behoud je de meeste smaak, maar natuurlijk ook de meeste vitaminen.

3Knijp zoveel mogelijk vocht uit de spinazie. Vervolgens snijd je de spinazie met een groot scherp mes zo klein als mogelijk.

4Als het goed is, is de pancetta gelijktijdig goed gebakken op het moment dat je klaar bent met de spinazie. Blus de pancetta af met een beetje witte wijn. Laat de wijn kort inkoken, zodat het meest is vervlogen, maar de pan hier nog wel vochtig van is.

5Zodra dit het geval is, doe je de spinazie in de pan. Roer de inhoud goed door, zodat deze warm is en doe dan ook een klein beetje room erbij. De room wordt ervoor dat de pancetta en de spinazie met elkaar worden verbonden. De smaken worden hier als het ware in 'gevangen'.

6Als laatste kook je de gnocchi. Als je slim bent geweest, heb je alvast een pan water op het vuur gezet, zodat de gnocchi er gelijk in kan, als de spinazie en pancetta klaar zijn. Als het water voor de gnocchi kookt, doe je een eetlepel zeezout in de pan en daarna de gnocchi. Als het goed is, drijft de gnocchi na 1-2 minuten aan het oppervlak van de pan.

7Giet de gnocchi voorzichtig af en doe deze dan in de pan bij de pancetta en spinazie. Roer de inhoud van de pan goed door, zodat de gnocchi mooi gelijkmatig is verdeeld. Zodra dit het geval is, is het de hoogste tijd om op te dienen. Geniet van dit lekkere recept voor gnocchi met spinazie en pancetta! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

2 Reviews

Saskia

februari 6, 2020

Mijn favoriete gnocchi recept waar ik altijd weer bij terug kom!

Pieter

maart 30, 2019

Heerlijk recept, dankje!

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.