Gnocchi met verse worst en broccoli

Gnocchi met verse worst en broccoli Gnocchi met worst en broccoli 4 0 5 1

april 7, 2016

Gnocchi met worst en broccoli

Over gnocchi met verse worsten en broccoli

Met gnocchi kun je op veel verschillende manieren variëren. In dit recept voor gnocchi met verse worsten en broccoli staan de eenvoudige, pure smaken uit de Italiaanse keuken centraal. Met slechts een paar ingrediënten bereid je een heerlijk gnocchi recept waarbij de smaak van de broccoli en de kwaliteit van de verse worsten centraal staan.

Broccoli is natuurlijk een groene groente die boordevol vitaminen zit. Daarom is het van belang om de broccoli zo kort mogelijk te koken. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de broccoli nog te 'al dente' is, maar je moet deze ook zeker niet door en door gaar koken. Verder moet je niet vergeten in het kookwater wat zeezout toe te voegen. Zodoende weet je zeker dat deze groente voldoende smaak heeft. Je kunt dit beter gelijk doen in plaats van achteraf, het zout krijgt dan tijdens het koken de kans om echt in de broccoli te trekken.

Voor de lekkerste verse worsten ga je natuurlijk naar de slager. Vaak kun je bij de slager kiezen uit meerdere soorten. In dit gnocchi recept is gekozen voor boerenbraadworsten. Bij het bakken van het vlees is het belangrijk om de boter te smelten tot deze gloeiend heet is. Zodra dit het geval is, gaan de worsten in de pan. Bak de worsten bruin terwijl je het vlees in de pan in beweging houdt. Het vlees karameliseert hierdoor. Ook de karamelisatie geeft extra smaak aan je gerecht.

Hopelijk heb je met deze tips genoeg munitie in handen om net zo te genieten van dit lekkere gnocchi recept zoals wij hebben gedaan. Als je dit recept voor gnocchi met verse worst en broccoli een keer hebt gegeten, weet ik zeker dat deze vaker op het menu verschijnt. Buon appetito!

Veel meer lekkere gnocchi recepten vind je op onze pagina over gnocchi.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 5 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: Gnocchi recept voor 2 personen

Ingrediënten

500g gnocchi

2 verse worsten van de slager

1 broccoli

50ml Italiaanse droge witte wijn

1/4 blokje runderbouillon

Boter

Zeezout

Voorbereiding

1Wat voor veel Italiaanse recepten geldt, geldt ook voor dit recept. Doordat alles draait om de puurheid van de smaken, gebruik je slechts weinig ingrediënten en is de voorbereiding er simpel. Snijd het velletje van de worsten in de lengte open en haal het worstvlees eruit. Snijd de roosjes van de broccoli. Bij het snijden van de broccoli is het de bedoeling dat je de aller kleinste roosjes van de stronk af snijdt. Tot slot was je de broccoli schoon.

Bereiding

1Doe de broccoli in een pan met wat water en voeg wat zeezout toe. Breng het water aan de kook. Zodra het water kookt, is de broccoli binnen 2-3 minuten gaar. Giet het water af en laat de deksel op de pan.

2Terwijl je de broccoli aan het koken bent, kun je gerust starten met het bakken van de worsten. Doe een dikke klont boter in de pan en smelt deze. Als de boter gloeiend heet is, doe je de worsten in de pan. Bak het vlees van de worsten 2 minuten hard aan, zodat de buitenkant snel bruin wordt.

3Blus de worsten vervolgens af met de Italiaanse droge witte wijn. Voeg gelijk het (1/4) bouillonblokje toe. Je zult zien dat de wijn gelijk indikt en dat er als ware een saus ontstaat. Laat dit heel kort inkoken.

4Daarna doe je ook de broccoli bij de worsten in de pan. Hussel de broccoli goed door de pan met de gebakken worst. Het is de bedoeling dat de saus goed wordt verdeeld over zowel de broccoli als de worst. Proef nu voor de aardigheid eens een roosje van de broccoli. De smaak die je met deze paar ingrediënten hebt gecreëerd is echt super lekker!

5Tot slot kook je ook de gnocchi. Als je slim bent, dan heb je toen je bent begonnen met koken alvast een pan met water op het vuur gezet. Als de broccoli en de worst klaar zijn, doe je pas de gnocchi in het kokende water samen met een eetlepel zeezout. Zodra de gnocchi drijft aan het oppervlak, vaak binnen 1-2 minuten, is deze gaar.

6Giet de gnocchi af en doe deze in de pan bij de broccoli en de worst. Schep alle onderdelen nog een keer goed door elkaar, zodat ook de gnocchi licht is bedekt met een beetje saus. Dit recept voor gnocchi met verse worsten en broccoli is nu helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

1 Review

José

februari 3, 2022

Heerlijk en super makkelijk te maken

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.