Gremolata

Gremolata Gremolata 0 0 5 0

maart 18, 2015

Gremolata

Over gremolata

Gremolata is een bijzonder mengsel met een heerlijke frisse smaak waarin citroen en peterselie de hoofdrol spelen. Traditioneel wordt Gremolata geserveerd bij Ossobuco alla Milanese. Tegenwoordig wordt het ook veel gegeten met andere vlees gerechten of vis en het wordt zelfs gebruikt in salades of in de soep.

Bekijk ook onze andere Italiaanse salade recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Bereiding: 5 minuten
  • 5 minuten

    5 minuten

  • Hoeveelheid: salade recept voor 2 tot 4 personen

Ingrediënten

10 takjes verse peterselie

Geraspte citroenschil

Verse peper

Zeezout

Olijfolie

Citroensap

Voorbereiding

1Snij de takjes verse peterselie in kleine stukjes. Schaaf de schil van de citroen. Pel het teentje knoflook . Kneus de knoflook door deze met een mes plat te drukken. Vervolgens snij je de gekneusde knoflook in stukken.

Bereiding

1Doe de gesneden peterselie, de geschaafde citroen en de gekneusde stukjes knoflook samen in een bakje of kommetje en meng beide ingrediënten. Voeg wat peper en zout toe en breng het geheel samen met wat olijfolie.

2Indien je de Gremolata iets vloeibaarder wil hebben, dan zorg jij ervoor dat de ingrediënten nog fijner worden voorbereid en voeg je naast olijfolie wat citroensap toe. Deze bereiding wordt getoond op de afbeelding.

Gerelateerde recepten

0 Beoordelingen

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.