Salade met artisjok en Parmezaanse kaas

Salade met artisjok en Parmezaanse kaas Salade met artisjok en Parmezaanse kaas 0 0 5 0

juli 28, 2017

Salade met artisjok en Parmezaanse kaas

Salade met artisjok en Parmezaanse kaas

Artisjok is een van mijn favoriete groenten, maar dit is tevens een van de groenten die ik zelf veel te weinig eet. Als je namelijk op zaterdag naar de supermarkt gaat, dan is het namelijk niet zo dat de artisjokken op de groenteafdeling voor het oprapen liggen. Maar toevallig viel mijn oog laatst op een potje van Sacla. Normaliter gebruik ik nooit potjes, maar omdat artisjok zo lastig te verkrijgen is in Nederland, kon ik het niet laten om er eentje mee te nemen. Nou, ik kan je alvast verklappen, de kans is erg groot dat ik dit binnenkort gewoon weer doe.

Op het moment van kopen had ik nog niet bedacht waarvoor ik de artisjok wilde gebruiken. Zoals je zult begrijpen is het dus een salade geworden waar je ook Parmezaanse kaas in terug vindt. Dit recept is zeker voor herhaling vatbaar. De combinatie van artisjok, het zuurtje van de citroen in de dressing en de Parmezaanse kaas zijn werkelijk verrukkelijk. Kortom, allemaal aan de artisjok. Buon appetito!

Meer lekkere salade recepten vind je op onze pagina met salades.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 5 mins
  • 5 mins

    5 mins

  • Hoeveelheid: salade recept voor 1 persoon

Ingrediënten

Een handje gemengde sla

Een handje rucola

100g artisjok (van Sacla)

Parmezaanse kaas

2 eetlepels olijfolie

2 eetlepels citroensap

Zeezout

Vers gemalen peper

Voorbereiding

1Spoel de sla schoon met een beetje water en laat deze even opdrogen. Voor dit recept heb ik artisjok van Sacla gebruikt, dus ja, uit een potje... laat de artisjok uitlekken en dep deze daarna droog met een velletje keukenpapier. Schaaf de Parmezaans kaas alvast.

Bereiding

1Gebruik een kommetje voor het maken van de dressing voor deze salade met artisjok. Doe de olijfolie hierin samen met het citroensap, een klein snufje zeezout en wat vers gemalen peper.

2Pak een grote saladebowl en doe hier de sla, rucola, artisjok en de helft van de Parmezaanse kaas in. Voeg de dressing geleidelijk toe en hussel alle ingrediënten door elkaar, zodat deze met een dun laagje van de dressing worden bedekt.

3Serveer de salade op een groot plat bord en strooi vervolgens de andere helft van de Parmezaanse kaas er over heen. Dit recept voor salade met artisjok en Parmezaanse kaas is nu helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.