Pompoen met rozemarijn

Pompoen met rozemarijn Pompoen met rozemarijn 0 0 5 0

maart 25, 2015

Pompoen met rozemarijn

Over pompoen met rozemarijn

Pompoen met rozemarijn is een lekker groente recept waarmee je de herfst echt in huis haalt. Met een paar eenvoudig ingrediënten kun je deze pompoen binnen no time hoog op smaak krijgen. De knoflook en rozemarijn geven natuurlijk van zichzelf al heel veel smaak af. En door de pompoen in de witte wijn te garen, wordt dit alleen maar versterkt. Ook voor dit recept geldt de gouden regel, laat de witte wijn net zo lang inkoken tot deze aanbaksels vormt aan de bodem van de pan voor nog heel veel meer smaak! Veel plezier toegewenst met dit herfstige recept voor pompoen met rozemarijn! Buon appetito!

Toch op zoek naar een ander groente recept..? Bekijk dan het complete overzicht met Italiaanse groente recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 20 mins
  • 10 mins

    20 mins

  • Hoeveelheid: pompoen recept voor 4 personen

Ingrediënten

1 pompoen

2 tenen knoflook

2 takjes rozemarijn

20g boter

200ml Italiaanse droge witte wijn

Vers gemalen peper

Zeezout

Voorbereiding

1Verwijder de oranje jas van de pompoen. Dit doe je simpelweg door met een scherp mes de buitenkant van de pompoen te snijden. Snij vervolgens de pompoen in blokjes van 2 bij 2 centimeter. Haal de schil van de tenen knoflook en snij de knoflook daarna in een aantal grove stukken. Maak de naaldjes los van de rozemarijn.

Bereiding

1Smelt de boter in een koekenpan en als de boter heet is, doe je ook de knoflook in de pan. Laat de knoflook ongeveer 2 tot 3 minuten bakken in de boter en voeg dan ook de pompoen en de rozemarijn toe. Breng het geheel op smaak met vers gemalen peper en zeezout.

2Laat de pompoen samen met de rozemarijn ongeveer 5 minuten op het vuur staan. Blus de inhoud van de pan af met de Italiaanse droge witte wijn. Geef de pompoen 15 minuten om helemaal gaar te koken in de witte wijn. Gedurende deze periode geven ook de knoflook en rozemarijn nog lekker veel smaak af. Proef na 15 minuten of de pompoen voldoende gaar is en als dat het geval is, is dit recept voor pompoen met rozemarijn helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.