Patate al Forno

Patate al Forno Patate al Forno 4 0 5 1

maart 16, 2015

Patate al Forno

Over Patate al Forno

Patate al Forno betekent vanuit het Italiaans vertaald aardappelen uit de oven. Dit vertelt natuurlijk direct het verhaal van dit gerecht. De aardappelen worden op smaak gebracht met diverse ingrediënten en dan vervolgens gegaard in de oven. Wat voor vele andere gerechten geldt, geldt ook voor dit gerecht, het is namelijk mogelijk om met veel verschillende producten te variëren om te komen tot je eigen favoriete Patate al Forno!

Meer recepten met aardappel vind je in ons overzicht met al onze Italiaanse groente recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 40 mins
  • 10 mins

    40 mins

  • Hoeveelheid: aardappel recept voor 4 personen

Ingrediënten

4 aardappelen

Olijfolie

Zeezout

Verse peper

1 takje rozemarijn

Voorbereiding

1Schil de aardappelen en snij deze in de lengte in 4 stukken. Haal de naaldjes van het takje rozemarijn en snij deze in kleine stukjes. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereiding

1Gebruik een ruime ovenschaal en zorg ervoor dat de volledige bodem goed wordt ingesmeerd met olijfolie. Doe vervolgens de in 4 partjes gesneden aardappelen in de ovenschaal. Zorg er ook hiervoor dat de aardappelen aan alle zijden vochtig zijn van de olijfolie. Schroom niet om de aardappelen gewoon in te smeren met de olijfolie. Doe vervolgens de verse per en het zeezout over de aardappelen en strooi tot slot ook de stukjes rozemarijn over de aardappelen.

2Doe de ovenschaal 40 minuten in de oven. Haal de oven schaal om de 10 minuten uit de oven een draai de aardappelpartjes. Na ongeveer 40 minuten is dit gerecht klaar om te serveren. Geniet van deze heerlijke patate al forno, buon appetito!

Serveertip

1Wat ook erg lekker is, is om knoflook en sjalotten mee te bakken in de oven, hierdoor wordt de patate al forno nog bijzonderder. Gebruik in dit geval 2 tenen knoflook en snij deze per teen knoflook in 4 tot 5 stukken. Pel 4 tot 5 sjalotten en halveer deze afhankelijk van de grote van de sjalotten. Doe de sjalotten en de knoflook in de ovenschaal voordat de ovenschaal de oven ingaat.

Gerelateerde recepten

1 Review

Louis Lamers

maart 29, 2015

Heel lekker
Variatie: vervang 1/3 van de aardappelen door zoete aardappel en voeg veel peterselie toe. Met 4 tot 8 gekneusde knoflookteentjes en 1 a 2 zeer grof gesneden rode ui, goed mengen en ook 40 minuten in de oven op 230 graden of tot de aardappelen mooi gekleurd zijn

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.