Bloemkoolpuree

Bloemkoolpuree Bloemkoolpuree 0 0 5 0

maart 22, 2015

Bloemkoolpuree

Over bloemkoolpuree

Bloemkoolpuree is natuurlijk niet helemaal Italiaans, eigenlijk wordt bloemkoolpuree wereldwijd overal gegeten. In dit recept voor bloemkoolpuree wordt deze vanzelfsprekend op Italiaanse wijze bereid. Hoe, vraag je je misschien af..? Door extra veel lekkere ingrediënten toe te voegen die typisch Italiaans zijn. In het overzicht met recepten kom je olijfolie, knoflook en Parmigiano Reggiano tegen. De bloemkoolpuree krijgt hierdoor een lekker Italiaans effect.

Veel recepten voor puree worden overigens met melk en heel veel boter bereidt voor een lekkere romige smaak. In dit recept wordt dit niet gedaan, maar het eindresultaat is niet minder romig, en zeker niet minder lekker. Dus het is nog gezond ook! Wij hebben thuis echt zitten smullen van dit recept, hopelijk jullie ook. Geniet van dit lekkere recept voor bloemkoolpuree! Buon appetito!

Toch op zoek naar een ander lekker groente recept..? Bekijk dan ons volledige overzicht Italiaanse groente recepten

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: bloemkool recept voor 4 personen

Ingrediënten

750g bloemkool

500g aardappelen

1 teen knoflook

1 sjalot

Nootmuskaat

Zeezout

Olijfolie

80g Parmigiano Reggiano

Voorbereiding

1Snij de bloemkool los van de stronk. Schil de aardappelen en snij deze daarna in 4 of 8 stukken. Pel de knoflook en sjalot en snij deze helemaal fijn. Hak de verse peterselie fijn met een scherp mes. Schaaf de Parmigiano Reggiano alvast.

Bereiding

1Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan. Als de olijfolie warm is, fruit je de knoflook en sjalot voor de duur van 2 tot 3 minuten. Daarna doe je ook de bloemkool en de aardappelen in de pan. Bak de bloemkool en aardappelen een paar minuten mee, zodat de smaak van de olijfolie met knoflook en sjalot er lekker in kan trekken.

2Hevel de inhoud van de pan over in een grote (stampot- of soep)pan. Voeg een beetje water toe en kook de aardappelen en de bloemkool in ongeveer 15 minuten gaar. Giet het water uit de pan en voeg de geschaafde Parmigiano Reggiano en lekker wat olijfolie toe. Pureer de inhoud van de pan alvast tot een mooie gladde bloemkoolpuree. Proef de puree en bepaal op basis daarvan hoeveel vers gemalen peper, zeezout en nootmuskaat je toevoegt. Proef de puree nogmaals en eventueel kun naar smaak nog peper, zout of nootmuskaat toevoegen. De bloemkoolpuree dient bovendien lekker glad en romig te zijn. Is dit nog niet helemaal het geval, pak dan nogmaals de olijfolie en doe wat in de pan. Roer goed door en als je tevreden bent over de textuur van de bloemkoolpuree, is dit gerecht helemaal klaar. Reken er maar op dat dit smullen wordt! Buon appetito!

Serveertip

1Garneer eventueel met wat verse peterselie, het oog wil natuurlijk ook wat. Op de afbeelding hebben wij de bloemkoolpuree lichtjes besprenkelt met wat olijfolie. Een handige manier om dit te doen, is door een beetje olijfolie op een kleine lepel te doen en dit er voorzichtig af te laten druppelen.

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.