Italiaanse broodsalade

Italiaanse broodsalade Italiaanse broodsalade 0 0 5 0

maart 16, 2015

Italiaanse broodsalade

Bekijk ook onze andere lekkere Italiaanse salade recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 25 mins
  • 5 mins

    25 mins

  • Hoeveelheid: salade recept voor 4 personen

Ingrediënten

1 boerenbrood

100ml olijfolie

250g cherrytomaatjes

25g rucola

1 rode ui

4 eetlepels balsamico

10 blaadjes basilicum

Zeezout

Verse peper

Voorbereiding

1Snij de cherrytomaatjes in kwartjes en de rode uit in zeer fijne ringen. Snij het brood in dobbelstenen van 2 bij 2 centimeter. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereiding

1Doe ongeveer 40 ml olijfolie in een ovenschaal. Leg het brood in de ovenschaal en giet vervolgens nog een deel van 40 ml olijfolie over het brood. Maal zeezout over het geheel, hussel dit met je handen en zet daarna 10 minuten in de oven, zodat het brood enigszins knapperig wordt.

2Ondertussen doe je de stukjes cherrytomaat, de rucola en de rode ui in een saladeschaal. Voeg hier de 4 eetlepels balsamico bij. Maar hier de verse peper over heen en hussel ook dit geheel door elkaar. Als het brood klaar is, doe je dit in dezelfde saladeschaal. Hussel dit nogmaals door elkaar en strooi de blaadjes basilicum over het geheel. Laat de broodsalade nu ongeveer 15 tot 20 minuten staan, zodat alle sappen goed in het brood kunnen trekken. De Italiaanse broodsalade is nu klaar. Lekker als lunchgerecht, maar ook heerlijk bij vlees. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.