Italiaanse broodsalade

Bekijk ook onze andere lekkere Italiaanse salade recepten!
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 5 mins
- Bereiding: 25 mins
- Hoeveelheid: salade recept voor 4 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Snij de cherrytomaatjes in kwartjes en de rode uit in zeer fijne ringen. Snij het brood in dobbelstenen van 2 bij 2 centimeter. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bereiding
1Doe ongeveer 40 ml olijfolie in een ovenschaal. Leg het brood in de ovenschaal en giet vervolgens nog een deel van 40 ml olijfolie over het brood. Maal zeezout over het geheel, hussel dit met je handen en zet daarna 10 minuten in de oven, zodat het brood enigszins knapperig wordt.
2Ondertussen doe je de stukjes cherrytomaat, de rucola en de rode ui in een saladeschaal. Voeg hier de 4 eetlepels balsamico bij. Maar hier de verse peper over heen en hussel ook dit geheel door elkaar. Als het brood klaar is, doe je dit in dezelfde saladeschaal. Hussel dit nogmaals door elkaar en strooi de blaadjes basilicum over het geheel. Laat de broodsalade nu ongeveer 15 tot 20 minuten staan, zodat alle sappen goed in het brood kunnen trekken. De Italiaanse broodsalade is nu klaar. Lekker als lunchgerecht, maar ook heerlijk bij vlees. Buon appetito!