Italiaanse gemarineerde kip

Over Italiaanse gemarineerde kip
Wat is er nou lekkerder dan een stukje kip wat een dag lang in de marinade heeft gestaan met je favoriete Italiaanse kruiden...? Ik zou het in ieder geval niet weten. En het marineren is ook eigenlijk het enige wat je hoeft te doen voor dit gerecht, dus zorg ervoor dat je dit zo goed mogelijk, lees zo lang mogelijk, doet. Even snel door de marinade heen halen is geen optie, marineren is top sport!
Andere kip recepten vind je in ons overzicht met alle Italiaanse vlees recepten!
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 5 mins
- Bereiding: 25 mins
- Hoeveelheid: kip recept voor 4 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Haal de naaldjes van het takje rozemarijn en snij deze in kleine stukjes. Snij ook de peterselie in fijne stukjes. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bereiding
1Doe de olijfolie, peper en zout naar smaak, de gesneden rozemarijn en peterselie in een schaal. Knijp de halve citroen uit boven de schaal en zorg ervoor dat er geen pitten inkomen. Vervolgens pak je de kip en haal je deze flink door de marinade heen. Zorg ervoor dat de kip goed in de marinade zit en sluit vervolgens de schaal af met folie. Zet de schaal zolang mogelijk (minimaal een paar uur, maar mag ook een dag) in de koelkast, zodat de kip echt goed wordt gemarineerd.
2Haal de kip uit de koelkast en zet deze ongeveer 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven. Eventueel kun je de kip halverwege het bereiden nog omkeren in de schaal. De Italiaanse gemarineerde kip is nu klaar om te serveren, buon appetito!
Serveertip
1Giet het vocht uit de schaal over de kip als je deze op het bord hebt gelegd.
Stefanie
augustus 11, 2021
Heel erg lekker! Ik heb dit recept gemaakt met twee mooie kippenpoten van de poelier.