Italiaans stoofvlees

Italiaans stoofvlees Italiaans stoofvlees 0 0 5 0

maart 15, 2015

Italiaans stoofvlees

Over Italiaans stoofvlees

Als de dagen korter worden en de nachten worden langer, dan gaan open haarden aan. En wat is er dan lekkerder dan 's ochtends in alle vroegte te beginnen met koken en de hele dag binnen te blijven om 's avonds een perfect bereid stuk vlees te eten. Officieel komt dit gerecht uit Piemonte en staat daar bekend als bergvlees. De basis van dit recept komt voort uit de runderen die daar in de Alpen wonen. Bereid je dit recept op de juiste wijze dan valt het na een dag lang koken uiteen op het moment dat je je vork erin steekt!

Meer recepten met stoofvlees vind je in ons overzicht met Italiaanse vlees recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 4 hrs
  • 10 mins

    4 hrs

  • Hoeveelheid: vlees recept voor 4 tot 6 personen

Ingrediënten

750 tot 1000g sukkade uit 1 stuk

1 eetlepels zeezout

60g roomboter

2 laurierbladen

2 kruidnagels

1 fles Primitivo (rode wijn)

8 blaadjes salie

1 takje rozemarijn

Voorbereiding

1Rol het complete stuk vlees door de eetlepel zout, zodat het zout rondom goed over het vlees is verdeeld.

Bereiding

1Smelt de roomboter in een grote stoofpan, bij voorkeur Staub. Wacht tot de boter echt super heet is, maar absoluut niet verbrand. Bak het vlees rondom keihard dicht en blijf dit draaien. De korst van het vlees moet donkerbruin worden.

2Zet het vuur op laag en doe alle kruiden in de pan. Gooi tot slot ook de fles Primitivo in de pan, ongeveer tot het vlees bijna volledig onder staat. Hou je wat wijn over, drink dit dan vooral direct op!

3Zet de pan op het kleinste pitje op een warmhoudplaatje met de deksel erop. Laat het Italiaanse stoofvlees vervolgens 4 uren stoven. Haal het stoofvlees uit de pan en verwijder de kruiden uit de wijn.

Serveertip

1Laat het wijnresidu indikken op een laagvuurtje. Hiermee bereid je een heerlijke wijnsaus geschikt voor aardappelen, patat en het Italiaanse stoofvlees.

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.