Pollo alla cacciatora – kip op jagerswijze

Er bestaan talloze variaties op de pollo alla cacciatora. Regel is dat de ingrediënten van goede kwaliteit zijn en er wat krachtige smaakmakers aan toegevoegd worden, dan kan het eigenlijk niet mislukken. In deze versie heb ik verschillende delen van de kip gebruikt, waaronder kippendijen (liefst met bot) omdat deze heerlijk zacht en mals zijn. Buon appetito!
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 10 mins
- Bereiding: 55 mins
- Hoeveelheid: Kip recept voor 4 personen
Voorbereiding
1Dep de kippenstukken droog met keukenpapier en wrijf ze in met zout en peper.
2Leg ze in een ruime schaal een giet de wijn erover.
3Snijd de knoflook en voeg samen met de rozemarijn bij de kipmarinade. Dek de schaal af en laat tenminste 2 uur marineren in de koelkast. (heb je weinig tijd, doe alles dan in een plastic zak, knoop dicht en laat daarbij zoveel mogelijk lucht ontsnappen en laat de kip zo lang als mogelijk marineren).
4Verwarm de oven voor op 180° C. Haal de kip uit de marinade (bewaren!) en dep droog met keukenpapier.
Bereiding van de kip
1Verwarm de olijfolie een ovenvaste pan. Bak de kip rondom bruin, voeg de marinade toe, de tomatenblokjes, de laurier, olijven en nog een klein scheutje water. Laat aan de kook komen en dek af met het deksel of met aluminiumfolie.
2Schuif de kip in de oven en laat in 45 minuten gaar worden. Haal de laatste 10 minuten het deksel van de pan.
3Schep het vet dat bovendrijft af. Proef de saus en breng zo nodig op smaak met zout en peper.
4Verwijder de laurierblaadjes en de rozemarijntakjes en dien op met bijvoorbeeld een groene salade en gepofte aardappels of rustiek brood.