Citroenkip

Citroenkip Citroenkip 5 0 5 1

april 7, 2015

Citroenkip

Over citroenkip

Citroenkip is een klassiek gerecht uit de Italiaanse keuken en heet in goed Italiaanse 'Pollo al Limone'. In dit kip recept wordt de citroen op twee manieren gebruikt en is daardoor duidelijk aanwezig zonder te overheersen. De eerste manier waarop de citroen wordt toegepast is in de marinade. De kip krijgt hierdoor een uitgesproken smaak. Doordat de kip zich helemaal vol zuigt met de citroenmarinade blijft de kip bovendien heerlijk sappig. Daarnaast wordt de citroen gebruikt voor de saus. Door op het laatste moment een klein beetje citroensap toe te voegen aan de saus krijg je dat heerlijke zuurtje in combinatie met de kip. Dat wordt smullen!

Meer lekkere kip recepten vind je in ons complete overzicht met alle Italiaanse vlees recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 30 mins
  • Bereiding: 10 mins
  • 30 mins

    10 mins

  • Hoeveelheid: Kip recept voor 2 personen

Ingrediënten

2 kipfilets

1 citroen

2 eetlepels olijfolie

Vers gemalen peper

Zeezout

Bloem

Boter

100ml Italiaanse droge witte wijn

Peterselie

Voorbereiding

1Sla de kip plat of vraag aan de slager of deze de kip voor je wil plat slaan. Een prima manier voor een mooi dun stukje kip is door de kip plat te maken met een deegroller tussen een stukje vershoudfolie. Doe dit wel voorzichtig.

2Knijp het sap van een halve citroen uit en vang dit op. Voeg de olijfolie toe samen met flink wat peterselie en roer dit goed door elkaar. Marineer de kip een half uur in dit citroenmengsel.

Bereiding

1Smelt de boter in een koekenpan. Haal de kip uit de citroenmarinade en bedek de gemarineerde kip met een laagje bloem. Doe de kip in de koekenpan en bak deze hard, zodat deze mooi bruin wordt.

2Blus de kip af met de witte wijn. Laat de wijn volledig inkoken, zodat er een mooie saus ontstaat. Het laagje bloem wat je op de kip hebt gedaan, zorgt ervoor dat dit een mooie gebonden saus wordt.

3Knijp nog een klein beetje citroensap in de saus. Doe dit wel voorzichtig, want te veel citroen is ook niet lekker. Breng desgewenst de saus verder op smaak met wat peper en zeezout.

4Serveer de kip en garneer met wat verse peterselie. Dit recept voor citroenkip op Italiaanse wijze is nu helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

1 Review

Herma

juni 29, 2020

Ha Tjerk, vraagje zout en peper je de filets na de marinade of na het bakken? Ik mis bij de ingrediënten de peterselie …

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.