Italiaanse ossenhaas

Italiaanse ossenhaas Italiaanse ossenhaas 0 0 5 0

maart 12, 2015

Italiaanse ossenhaas

Over Italiaanse ossenhaas

In Italië wordt ossenhaas 'Filetto di Manzo' genoemd. De bereiding van ossenhaas met rucola en Parmagiano is typisch Italiaans en vind je dan ook terug in heel Italië. Voor echte carnivoren die bovendien liefhebber van de Italiaanse keuken zijn, is Italiaanse ossenhaas een absoluut top gerecht!

Bekijk meer lekkere Italiaanse vlees recepten in ons complete overzicht met vlees recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 10 mins
  • 5 mins

    10 mins

  • Hoeveelheid: vlees recept voor 1 persoon

Ingrediënten

300g ossenhaas

1 flinke klont roomboter

Olijfolie van top kwaliteit

1 eetlepel balsamico

25g rucola

Verse peper

Zeezout

Parmigiano Reggiano

Voorbereiding

1Meng 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel balsamico met de rucola. Leg de gemarineerde rucola als een bedje klaar op een bord.

Bereiding

1Smelt de klont roomboter in een koekenpan. Bak de ossenhaas aan 1 kant hard aan. Zorg ervoor dat je de ossenhaas in de pan blijft bewegen. Na 1 minuut draai je de ossenhaas om en zet je het vuur op zacht. Een dikke ossenhaas zoals deze heeft ongeveer 6 tot 8 minuten nodig om helemaal warm te worden. Draai het vlees regelmatig voor een gelijkmatige garing.

2Als de ossenhaas mooi rood is, maar wel helemaal warm, haal je het vlees uit de pan en snij je het in gelijkmatig plakken. Leg de plakken vlees op het bedje van rucola. Om dit Italiaanse vleesgerecht helemaal op smaak te brengen bestrooi je dit met verse peper, zeezout en Parmigiano Reggiano. Tot slot doe je er een klein scheutje olijfolie van top kwaliteit overheen. Geniet van deze overheerlijke Italiaanse ossenhaas. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.