Kip met witte wijnsaus

Kip met witte wijnsaus Kip met witte wijnsaus 5 0 5 2

maart 25, 2015

Kip met witte wijnsaus

Over kip met witte wijnsaus

Kip met witte wijnsaus heet is goed Italiaanse 'Pollo al Vino Bianco'. Kip met witte wijnsaus is een traditionele bereiding die je ook regelmatig op menukaarten tegenkomt in restaurants. En dit is niet ten onrechte, want indien goed klaar gemaakt is het een heerlijk recept. De witte wijnsaus heeft van zichzelf een lekker zuurtje. Daarom is het belangrijk om de kip goed te kruiden met zeezout en peper, zodat de kruiden en het zuurtje elkaar mooi in balans houden. De peterselie in de witte wijnsaus zorgt voor een fris element in dit lekkere kip recept. Geniet in iedere geval van deze lekkere bereiding voor kip in witte wijnsaus op Italiaanse wijze. Buon appetito!

Meer lekkere kip recepten vind je in ons volledige overzicht met alle Italiaanse vlees recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 10 mins
  • 10 mins

    10 mins

  • Hoeveelheid: kip recept voor 4 personen

Ingrediënten

4 kipfilets

200ml Italiaanse droge witte wijn

Zeezout

Vers gemalen peper

Bloem

Verse peterselie

30g boter

Voorbereiding

1Zorg ervoor dat je kipfilets gebruikt die mooi plat zijn. Als je kip bij de poelier of slager haalt, dan kun je natuurlijk altijd vragen of hij deze voor je plat wil slaan. Natuurlijk kun je de kip ook zelf plat slaan met een vleeshamer, maar met een deegroller kun je de kip ook mooi plat krijgen. Leg de kip op een stukje vershoudfolie en bedek het hier tevens mee als je aan de slag gaat. Als je mooie platte kip hebt, dan kruid je de kip met zeezout en vers gemalen peper. Daarna bedek je de kip met een dun laagje bloem. Hak de peterselie alvast helemaal fijn met een scherp mes.

Bereiding

1Smelt de boter in een koekenpan. Als de boter goed heet is, doe je de kip in de pan. Bak de kip kort aan, zodat beide kanten snel bruin worden. Na een paar minuten blus je de kip af met de Italiaanse droge witte wijn. Doordat de kip bedekt is met een laagje bloem, wordt deze bloem opgenomen in de wijn. Naarmate de wijn verder inkookt, ontstaat hierdoor een mooie gladde witte wijnsaus.

2De platgeslagen kip bak je binnen een paar minuten helemaal gaar. Vaak is 6 tot 8 minuten ruim voldoende voor een heerlijk mals stukje kip. Zodra de kip klaar is, strooi je de verse peterselie in de pan. Roer de peterselie door de witte wijn saus en dit kip recept is helemaal klaar. Serveer de kip op een plat bord en schenk de witte wijnsaus over de kip heen. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

3 Reviews

Coriene

juli 5, 2020

Erg makkelijk en heerlijk recept

Tjerk Kleisma

augustus 1, 2017

Dat horen we natuurlijk graag Roelie! Grazie!

Roelie

juli 15, 2017

Prima recept!

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.