Italiaanse kip uit de oven

Italiaanse kip uit de oven Italiaanse kip uit de oven 5 0 5 13

maart 15, 2015

Italiaanse kip uit de oven

Over Italiaanse kip uit de oven

Je kunt een stukje kip klaar maken, of je kunt een stukje kip klaar maken. Een ding kan ik je alvast verklappen, als je deze kip eenmaal hebt klaar gemaakt, wil je nooit meer anders. Dit is het lekkerste stukje kip wat onze keuken ooit heeft verlaten. Het geheim van dit recept is tweeledig. Aan de ene kant zijn de knoflook, de pancetta en de cherrytomaatjes de basis van dit heerlijke gerecht. Maar onderschat het effect van de Tallegio ook zeker niet, want de gesmolten kaas past perfect bij de overige ingrediënten en maakt het helemaal af!

Meer lekkere kip recepten vind je in ons overzicht met Italiaanse vlees recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 45 mins
  • 10 mins

    45 mins

  • Hoeveelheid: kip recept voor 4 personen

Ingrediënten

500g kipfilet

250g cherrytomaatjes

100g pancetta

5 tenen knoflook

3 eetlepels oregano

Olijfolie

4 sjalotten

Verse peper

Zeezout

200g Tallegio

Voorbereiding

1Verwarm de oven op 200 graden. Spoel de cherrytomaatjes schoon en snijd deze daarna in 2 stukken. Verwijder de schil van de knoflook en snijd deze in 2 stukken. Pel ook de schil van de sjalotten af en halveer deze.

2Snijd de pancetta in dunne flintertjes, hoe meer stukjes pancetta, hoe meer smaak! Kruid de kip met de verse peper en wat zeezout.

Bereiding

1Vet de ovenschaal in met de olijfolie en zorg ervoor dat de bodem van de schaal volledig is bedekt met een dun laagje olie. Vervolgens doe je de cherrytomaatjes, de pancetta, de knoflook, de sjalotten en de oregano in de ovenschaal.

2Zet de schaal nu in de oven voor de duur van zo'n 20 tot 25 minuten. De oven dient te zijn voorverwarmd op 200 graden.

3Haal de schaal uit de oven en leg de met peper en zeezout gekruide kip hierin. Zet de schaal wederom in de oven. Na 15-20 minuten is de kip vrijwel gaar.

4Haal de schaal nogmaals uit de oven en leg de Taleggio op de kip. Doe de schaal nog 1x in de oven voor de duur van 5-10 minuten en dit heerlijk Italiaanse kipgerecht is klaar. Italiaanse kip uit de oven, waarschijnlijk weet je niet wat je proeft! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

17 Reviews

Conny Kraijenoord den Dulk

juni 9, 2021

Heerlijk Italiaans gerecht.We hebben ervan gesmuld ????????

Joop

maart 1, 2021

Subliem recept!! Omdat ik je kiprolletjes ook zo lekker vind, heb ik beide gecombineerd. De kiprolletjes in pancetta gerold (met wat taleggio erin), die even aangebraden en dat vervolgens in de ovenschaal die al een kwartiertje in de oven stond en dan nog ca 15 minuten garen. Het geheel is dan iets sneller klaar en bovendien: the best of two worlds 😉

Tjerk Kleisma

oktober 25, 2020

Ciao Annelies,
Grazie voor jouw reactie bij dit recept.
Ik heb de eerste stap bij de bereiding iets aangepast.
Volgens mij zou het zo duidelijk moeten zijn 😉

Saluto,
Tjerk

Annelies Swinkels

oktober 17, 2020

Ik wil het gaan maken, maar beetje onduidelijk mbt olijfolie. Bodem geheel enkel insmeren of een laagje olie verwerken.

Elisabeth

juni 11, 2019

Wow dit was top! Heb het zonder pancetta bereid en geserveerd met gegrillde courgette en gebakken venkel (gebakken met een beetje honing en met venkelzaad). Heerlijk!

Yvonne

maart 30, 2019

Superlekker recept, wel gebruik ik er wat meer groenten bij, ga het morgen voor de tweede keer maken, hmmmmmm

Roderigh

februari 11, 2019

Echt supermooi gerecht met zelfgedraaide tagliatelle en een goed glas wijn????????

Betty Cremers

februari 10, 2019

Heb twee keer dit recept gemaakt en allebei de keren was het spek bijna zwart.Tijd verkort maar weer zwart. Is het een optie om het spek samen met de kiphaasjes in de ovenschaal te doen? We vonden het gerecht wel erg lekker

Kiki

januari 20, 2019

Gisteren gemaakt met kip in stukken gesneden voor 5 volwassenen. Lekker hartige kip. Eenvoudig om uit te voeren. Recept is ook makkelijk aan te passen aan het aantal gasten.
Helaas waren we een stukje brood vergeten om de saus op te deppen.

Tjerk Kleisma

januari 1, 2018

Hi Annelies,

Grazie voor jouw reactie.
Ter verduidelijking heb ik de omschrijving iets duidelijker gemaakt.
Als je 5 tenen knoflook gebruikt, zit je 100% goed.

Ben benieuwd hoe het je smaakt!

Ciao, Tjerk

Annelies

december 30, 2017

Hoeveel knoflook moet er nou precies in. 5 tenen of 5 bollen is nogal een verschil. De vraag is eerder gesteld maar het antwoord begrijp ik nog steeds niet. Alvast bedankt

Marijke Fokker

augustus 18, 2016

Het was heerlijk! Ook onze gasten hebben er van genoten. Ik heb het klaargemaakt met kiphaasjes i.p.v. kipfilet. Superzacht, een aanrader.

Tjerk Kleisma

augustus 16, 2016

Ciao Marijke!

Bij dit kip recept gaat het om 5 verse tenen of bollen knoflook. De oregano mag gedroogd zijn, no problemo. Wij zijn ontzettend benieuwd wat jij er van vond.

Saluti,

Tjerk
AllesOverItaliaansEten.nl

Marijke Fokker

augustus 13, 2016

Gaat het werkelijk om 5 hele bolletjes knoflook met velletjes en al en moet
het dan verse of ‘gedroogde’ zijn? En gaat het om verse of gedroogde oregano?

Tjerk Kleisma

juni 5, 2016

Hi Claudia,

Slimme suggestie. Niet iedere supermarkt verkoopt inderdaad Taleggio, dus is dit een prima alternatief voor in het recept.

Ciao!

Tjerk
AllesOverItaliaansEten.nl

Claudia T.

juni 3, 2016

Inderdaad superlekker gerecht! Als de supermarkt geen Taleggio verkoopt, werkt Chaumes ook goed 🙂

Johan van der Heijden

mei 15, 2015

Subliem Italiaans gerecht en ook de kinderen zijn er dol op! FANTASTISCH

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.