Koude macaroni salade

Over koude macaroni salade
Een pastasalade smaakt natuurlijk altijd lekker tijdens de zomer en deze koude macaroni salade is daar geen uitzondering op. Wat voor veel Italiaanse recepten geldt, geldt ook voor deze salade. Als je niet al te veel ingrediënten gebruikt en de eenvoud van de smaken tot zijn recht laat komen, heb je het lekkerste resultaat. Mozzarella, tomaat en basilicum zijn natuurlijk de hoofdrolspelers van de bekende Salade Caprese. In dit recept spelen deze ook een hoofdrol en je zult zien dat dit echt een heerlijke combinatie is. De toevoeging van de lekkere frisse citroendressing brengt de macaroni perfect samen met de andere ingrediënten. Geniet van dit lekkere recept voor koude macaroni salade, buon appetito!
Neem ook gerust een kijkje tussen onze andere salade recepten.
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 5 mins
- Bereiding: 15 mins
- Hoeveelheid: Salade recept voor 2 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Voor het bereiden van dit recept voor koude macaroni salade zijn er een paar handelingen waarvan het handig is om deze vooragf te doen. Snijd de cherrytomaatjes in 4 tot 8 stukjes per tomaat. Halveer de bolletjes Mozzarella.
Bereiding
1Zet een pan water op het vuur voor het koken van de macaroni. Als het water kookt, schep je een eetlepel zeezout in het water en daarna doe je de pasta erin. Kook de macaroni volgens de bereidingswijze van de verpakking 'al dente'. Zodra dit het geval is, giet je de pasta af met koud water.
2Terwijl de macaroni op het vuur staat, heb je de gelegenheid om een dressing te maken voor deze salade. Knijp je eetlepels citroensap ui en doe deze in een kommetje. Voeg hier de olijfolie, een beetje zeezout en vers gemalen peper aan toe. Roer de inhoud goed door en de dressing is klaar.
3Als je de macaroni hebt afgegoten, voeg je alle ingredienten toe. Je kunt de tomaatjes, basilicum, rucola, Mozzarella en de dressing tegelijk toe voegen. Roer alles goed door en dit recept voor deze koude macaroni salade is helemaal klaar. Buon appetito!