Italiaanse sperziebonen

Over Italiaanse sperziebonen
Sperziebonen op Italiaanse wijze of Italiaanse sperziebonen zijn eigenlijks niets anders dan kort gekookte sperziebonen welke vervolgens worden afgemaakt in witte wijn. De witte wijn zorgt voor een bijzondere, uitgesproken smaak en de knoflook en de tijm geven dit gerecht een extra dimensie. Dit gerecht wordt doorgaans gegeten bij een lekker stuk vlees.
Meer lekkere recepten met sperziebonen zijn te vinden in ons overzicht met alle Italiaanse groente recepten.
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 10 mins
- Bereiding: 20 mins
- Hoeveelheid: Groente recept voor 4 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Maak de sperziebonen schoon en halveer deze. Snij de knoflook in kleine stukjes.
Bereiding
1Kook de sperzieboontjes 5 minuten. De sperziebonen zijn nu ‘al dente’.
2Verwarm de olijfolie in de koekenpan en fruit hierin de knoflook. Als de knoflook begint te geuren de beetgare sperziebonen bij de knoflook in de koekenpan gooien.
3Vervolgens het geheel kruiden met peper, zout en tijm en ook de wijn toevoegen. Doe de deksel op de koekenpan en laat de sperziebonen ongeveer 10 minuten laten doorkoken in de wijn. De Italiaanse sperziebonen zijn nu klaar, buon appetito.
Serveertip
1Dit lekkere Italiaanse groentegerecht past perfect bij aardappelen met rozemarijn.