Spruitjes met tomatensaus

Spruitjes met tomatensaus Spruitjes met tomatensaus 4 0 5 2

maart 25, 2015

Spruitjes met tomatensaus

Over spruitjes met tomatensaus

Spruitjes heten in het Italiaans 'Cavolini di Bruxelles' wat vrij vertaald kleine kooltjes uit Brussel betekent. Net als in Nederland worden spruitjes ook in Italië relatief weinig gegeten. Maar met deze winterse groente kun je toch ontzettend lekkere recepten maken waaronder dit recept voor spruitjes met tomatensaus en verse worst. Doordat je de spruitjes kookt in de tomatensaus, trekt de smaak van de tomaat helemaal in de spruitjes en ontstaat er een erg lekker geheel. Dit recept voor spruitjes kun opdienen als 'contorni', bijgerecht, bij vlees, maar je kunt er ook voor kiezen om de spruitjes door de pasta te roeren. Beide variaties zijn erg lekker, dus succes gegarandeerd! Buon appetito!

Op zoek naar meer typisch Italiaanse gerechten..? Neem dan gerust een kijkje tussen al onze Italiaanse recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Bereiding: 30 minuten
  • 10 minuten

    30 minuten

  • Hoeveelheid: spruitjes recept voor 4 personen

Ingrediënten

500g spruitjes

1 ui

1 teen knoflook

400g gepelde tomaten

2 verse worsten

Zeezout

Vers gemalen peper

Boter

Voorbereiding

1Snij de onderkant van de spruitjes en verwijder de buitenste vieze blaadjes. Was de spruitjes daarna goed schoon. Haal de schil van de knoflook en de ui en snij deze ingrediënten daarna in mooie kleine stukjes. Snij het velletje van de verse worsten open en haal het vlees hieruit.

Bereiding

1Smelt wat boter in een koekenpan en als de boter gloeiend heet is, bak je het vlees van de worsten hierin hard aan. Bak de worsten snel bruin en knapperig, dit geeft namelijk de meeste smaak aan de tomatensaus. Doe ook de ui en de knoflook in de pan en bak deze ingrediënten 2 tot 3 minuten mee, zodat de smaak goed los komt.

2Vervolgens doe je ook de gepelde tomaten in de pan. Druk deze helemaal plat, waardoor er al vrij snel een lekkere saus ontstaat. Roer de inhoud van de pan goed door en doe dan ook de spruitjes in de pan. Voeg een kleine eetlepel zeezout toe en maal er lekker wat verse peper in de saus. Laat de spruitjes nu langzaam gaar worden in de tomatensaus. Dit duurt ongeveer 15 tot 20 minuten.

3Zodra je het gevoel hebt dat de spruitjes zijn gaar gekookt in de tomatensaus, dan prik je een spruitje op je vork en proef je of deze gaar is. Als dit het geval is, proef je ook of de smaak van de saus goed is. Eventueel kun je nog wat zout toevoegen om de tomatensaus hoger op smaak te krijgen. Dit recept voor spruitjes met tomatensaus is nu helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

3 Beoordelingen

Jolanda Jegen

november 24, 2016

Ik vond het heel lekker. Ik eet geen vlees dus ik heb quorn gehakt gebruikt.
En ik heb een klein blikje tomatenpuree toegevoegd.
Merci en groetjes, Jolanda

Tjerk Kleisma

september 19, 2016

Ciao Andre!

Bij de slager kun je vaak verse braadworsten halen. Dit kunnen runderworsten zijn, maar bijvoorbeeld ook boerenbraadworsten zoals bij de slager bij ons in de buurt.

Weet je zo voldoende?

Saluti, Tjerk

Andre

september 7, 2016

2 verse worsten? rookworsten? wat voor soort worsten worden hier bedoeld.

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.