Italiaanse spinazie

Italiaanse spinazie Italiaanse spinazie 0 0 5 0

maart 14, 2015

Italiaanse spinazie

Over Italiaanse spinazie

Spinazie is in Italië een veel gegeten groente, maar deze Italiaanse spinazie is een hele bijzondere. Deze Italiaanse spinazie is op smaak gebracht met pesto en dit blijkt een gouden combinatie. De rode uitjes en de pijnboompitjes zorgen voor een lekkere bite en maken er een compleet geheel van. Dit gerecht is uitstekend te combineren met vlees, maar.... doet het ook erg goed in combinatie met pasta!

Meer recepten met spinazie vind je in ons overzicht met Italiaanse groente recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 5 mins
  • 5 mins

    5 mins

  • Hoeveelheid: spinazie recept voor 2 personen

Ingrediënten

300g spinazie

2 eetlepels olijfolie

1 rode ui

25g geroosterde pijnboompitjes

1 eetlepel tijm

Verse peper

Zeezout

1 eetlepel pesto

Voorbereiding

1Rooster de pijnboompitjes in een pan zonder boter of olie. Verwijder de steeltjes van de spinazie en snij de rode ui in halve ringen.

Bereiding

1Verwarm de olijfolie in een koekenpan. Fruit hierin de rode ui 2 minuten. Voeg de tijm, peper en zeezout toe en roer door. Doe daarna gelijk de eetlepel pesto in de pan.

2Als de pesto door de warmte vloeibaar is geworden, kan ook de spinazie in de pan worden gesmoord. Blijf net zo lang roeren totdat de spinazie volledig is gesmoord. Dit duurt maximaal 3 minuten. Gooi als laatste de pijnboompitjes in de spinazie en het gerecht is klaar. Italiaanse spinazie met pesto is echt een super gerecht! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.