Italiaanse spinaziesalade

Over Italiaanse spinaziesalade
Het is geen geheim dat je van spinazie heerlijke salades kan maken en deze Italiaanse spinaziesalade is hierop geen uitzondering. De afzonderlijke ingrediënten van spinaziesalade voegen allen iets toe. Het knapperige van de geroosterde pijnboompitjes, het pittige van de rode ui, het zuurtje van de balsamico en het zachte van de buffelmozzarella zorgen tezamen voor een uitgebalanceerd geheel!
Meer recepten voor salades met spinazie vind je in het overzicht met Italiaanse salade recepten!
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 10 mins
- Bereiding: 5 mins
- Hoeveelheid: salade recept voor 4 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Rooster de pijnboompitten. Snij de rode ui in flinter dunne ringetjes en de buffelmozzarella in kleine blokjes. Verwijder de steeltjes van de spinazie.
Bereiding
1Doe de spinazie in een saladeschaal. Voeg de geroosterde pijnboompitten en de rode ui bij de spinazie. Meng vervolgens de balsamico met de olijfolie in een apart kommetje tot dat er een mooie dressing ontstaat. Giet de dressing over de spinazie en hussel de spinazie net zo lang tot deze volledig vochtig is van de dressing. Doe tot slot ook de buffelmozzarella in de schaal. Maak de salade af met verse peper naar smaak. De Italiaanse spinaziesalade is nu ‘ready to serve’, buon appetito!