Salade Caprese

Salade Caprese Salade Caprese 4 0 5 1

maart 16, 2015

Salade Caprese

Over Salade Caprese

De Salade Caprese is misschien wel de bekendste Italiaanse salade en wordt in Italië Insalata Caprese genoemd. De naam van dit gerecht vindt zijn oorsprong sowieso in de Italiaanse stad Capri. Echter... er zijn 2 legendes. De eerste is het meest voor de hand liggend, de ingrediënten van dit gerecht kenmerkend zijn voor het Amalfie gebied. De 2e versie is veel leuker, een Italiaanse chef at dit gerecht namelijk vaak in het bijzijn van gasten in een hotel in Zwitserland. Deze gasten vroegen telkens wat deze bewuste chef toch at en er werd verwezen naar de herkomst van de betreffend chef. Niet geheel verrassend was dit het Italiaanse plaatsje Capri. De Salade Caprese werd op de kaart gezet en de rest van het verhaal is geschiedenis. Dit is waarschijnlijk ook de reden dat je nu op deze pagina bent!

Bekijk ook onze andere Italiaanse salade recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • 10 mins

  • Hoeveelheid: salade recept voor 2 personen

Ingrediënten

125g buffelmozzarella

1 grote vleestomaat

Een paar blaadjes basilicum

Olijfolie

Balsamico

Verse peper

Zeezout

Bereiding

1Snij de buffelmozzarella en de tomaat in mooie dunne schijven. Verwijder de steeltjes van de basilicum. Leg nu alle ingrediënten op een bordje. Begin met een schijf tomaat, daar leg je vervolgens een plakje buffelmozzarella op en als laatste een blaadje basilicum. Op deze manier krijg je de 'Tricolore' van de Italiaanse vlag.

2Herhaal dit principe tot dat je een mooie cirkel hebt op je bordje. Bij dit gerecht is gekozen voor mooie grote schijven tomaat en buffelmozzarella waardoor er per ingrediënt maar 4 van benodigd zijn. Dit kunnen er vanzelfsprekend ook meer zijn.

3Om de Salade Caprese helemaal af te maken besprenkel je de salade met de beste olijfolie die je kunt vinden. En ditzelfde doe je met de balsamico. Strooi er tot slot wat verse peper en zeezout over en de Salade Caprese is helemaal klaar. Geniet van deze lekkere verse salade. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

1 Review

Monique

maart 29, 2015

Ik wil U graag attent maken op de buffel mozzarella, ik woon al 35 jaar in Italie en ik raadt U aan echte mozzarella di bufala te zoeken in Nederland, want die in de supermarkten verkocht wordt zijn gummiballen.

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.