Kip Cacciatore

Over Kip Cacciatore
De letterlijke betekenis van 'cacciatore' is 'jager'. Kip cacciatore staat dus voor kip bereid op de wijze waarop Italiaanse jagers dit vroeger deden, maar eigenlijk nog steeds doen. Voor de bereiding van kip cacciatore maak je gebruik van kippendijen. Het lekkerste is natuurlijk dat de kip cacciatore zo mals is dat deze bijna van het botje afvalt. Hoe geduldiger je bent, des te beter het resultaat. Dit jagers recept is bovendien makkelijk te combineren met bijvoorbeeld pasta, aardappelpuree en polenta. Of nog eenvoudiger door te serveren met lekker vers brood, het brood krijgt een heerlijke smaak van de kruidige tomatensaus.
Op zoek naar meer lekkere gerechten met vlees? Bekijk dan het complete overzicht van onze vlees recepten!
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 10 mins
- Bereiding: 1 hr
- Hoeveelheid: kip recept voor 4 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Kruid de kip met verse peper en zeezout. Verwijder de schil van de ui en knoflook, rasp de kleine winterpeen en was de stengel bleekselderij. Snij vervolgens al deze ingrediënten in kleine stukjes, bij voorkeur zo klein mogelijk. Doe hetzelfde met de peterselie.
Bereiding
1Smelt de boter in een diepe pan met dikke bodem en bak de kip snel bruin. Na een paar minuten doe je ook de gesneden ui, winterpeen, knoflook en bleekselderij bij de kip in de pan. Bak deze groente een paar minuten mee, zodat de smaken goed los komen. Doe daarna ook de takjes rozemarijn in de pan en laat nu ongeveer 5 minuten zachtjes op staan.
2Blus het geheel af met de witte wijn. Laat de wijn een beetje indampen en doe dan ook de tomatensaus in de pan bij bij de kip. Breng de tomatensaus snel op temperatuur en doe dan de deksel op de pan. Draai het vuur helemaal op zacht en laat de kip nu 30 tot 60 minuten stoven. Haal de deksel van de pan en laat de kip in de tomatensaus nog 10 tot 15 minuten opstaan, zodat de tomatensaus lekker kan indikken.
3Als je tevreden bent over de dikte en de smaak van de saus is de Kip Cacciatore helemaal klaar. Nadat je de kip hebt geserveerd, strooi je er nog wat verse peterselie overheen. Hierdoor zit de kip er extra lekker uit. Geniet van dit lekkere jagersrecept! Buon appetito!
Gerelateerde recepten
4 Reviews
Karin van Bos
februari 28, 2018
Olijven en Ansjovis ,daar wordt de smaakbeleving nog lekkerder van.!!
Tjerk Kleisma
oktober 24, 2016
Ciao Nelleke,
Echt leuk dat dit gerecht jullie zo lekker smaakt!
De verse peterselie is ter garnering, dus deze strooi je achteraf over het gerecht.
Saluti, Tjerk
Nelleke
oktober 22, 2016
Deze is bij ons wel favoriet aan het worden. Heerlijke stoofschotel. Alleen de peterselie blijft op het aanrecht staan. Die hoeft er nergens meer bij? Ik verdubbel meestal wel alle groenten.
Lilianne
december 2, 2020
Erg weinig groenten voor vier personen.