Kip met paprika uit de oven

Kip met paprika uit de oven Kip met paprika uit de oven 5 0 5 1

mei 14, 2020

Kip met paprika uit de oven

Over kip met paprika uit de oven

Kip is altijd lekker en is niet voor niets het meest veelzijdige stukje vlees. Dit recept voor kip met paprika uit de oven bewijst dat maar weer eens. Bovendien is dit gerecht erg simpel te bereiden, maar super smaakvol door de combinatie van smaken die in de oven loskomen. De paprika, de zwarte olijven en de kruiden zorgen voor onvervalste Italiaanse smaken. Wees bij het bereiden van dit kip gerecht voorbereid op het meest malse kippetje wat je ooit hebt geproefd! Het vlees valt namelijk zodra je je vork er in zet direct van het botje.

Ook dit is gerecht is afkomstig uit La Dolce Vita van Tessa Kiros.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Bereiding: 2 uren
  • 5 minuten

    2 uren

  • Hoeveelheid: kip recept voor 4 personen

Ingrediënten

8 kippendijen

4 paprika's

10 tenen knoflook

Olijfolie

3 takjes rozemarijn

2 blaadjes salie

100g zwarte olijven zonder pit

Voorbereiding

1Spoel de paprika's schoon en verwijder de groene steel en de zaadlijsten. Verwijder de schil van de knoflook en snijd deze in grove stukken.

2Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereiding

1Doe alle ingrediƫnten uit de lijst hierboven in een gietijzeren braadpan, dus inclusief olijfolie, peper en zeezout. Hussel de inhoud van de pan goed door elkaar met je handen.

2Zet de braadpan in de voorverwarmde oven voor de duur van 90 minuten. Na 90 minuten haal je de pan uit de oven en doe je de deksel eraf.

3Daarna zet je de braadpan nogmaals in de oven. Ditmaal voor de duur van 30 minuten, hierdoor krijgt de kip een lekker kleurtje. Geniet van dit lekkere recept voor kip met paprika uit de oven. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

1 Beoordeling

Herma

juni 19, 2020

Dit jaar niet op vakantie naar Italie…. dan maar heerlijk Italiaans koken. Makkelijk om klaar te maken, staat mooi en het smaakt verrukkelijk ook mede de zwarte olijven.

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.