Kip alla Marsala

Kip alla Marsala Kip alla Marsala 0 0 5 0

augustus 21, 2017

Kip alla Marsala

Over Kip alla Marsala

Kip alla Marsala dankt haar naam aan het gelijknamige plaatsje op het eiland Sicilië. Helemaal in het westen van het eiland in de regio Trapani vind je dit stadje wat vooral bekend staat om haar Marsalawijn. Deze wijn is wordt vooral gedronken als dessertwijn, maar kan ook uitstekend worden gebruikt om een lekkere saus mee te maken. In dit recept voor Kip alla Marsala laat ik je zien hoe je binnen een handomdraai een lekker stukje kip bakt en dit een extra lekker smaak geeft door de saus.

Wat ik hier zelf vooral erg leuk aan vindt, is dat het maken van een saus vaak lastiger lijkt dan dat je denkt. Maar in principe doe je niet heel veel meer dan wat je normaal eigenlijk ook al doet. Ik ga er hierbij gemakshalve vanuit dat je de kip kruid en deze bakt in een koekenpan met een beetje boter. De enige handelingen die je voor dit gerecht extra moet doen, is na het kruiden even door de bloem halen en halverwege het bakken de kip afblussen met wijn. Tijdens de verdere bereiding wordt het vlees vanzelf gaar en dik de saus vanzelf in. Hoe gemakkelijk wil je het hebben..?

Toch een andere recept met kip in de hoofdrol? Bekijk dan onze pagina met kip recepten.

Extra info over dit recept

  • Bereiding: 20 mins
  • 20 mins

  • Hoeveelheid: kip recept voor 1 persoon

Ingrediënten

1 kipfilet

Zeezout

Vers gemalen peper

10g bloem

20g boter

200ml Marsala

Bereiding

1Kruid de kip aan beide kanten met wat vers gemalen peper en zeezout. Daarna breng je een laagje bloem aan op de kip.

2Smelt een dikke klont boter in een koekenpan. Als de boter heet is, leg je de kip in de pan. Bak de kip aan beide zijden hard aan, zodat deze een mooie kleur krijgt. Draai het vuur vervolgens op zacht.

3Na ongeveer 5 minuten blus je de kip af met de Marsala wijn. Maak de aanbaksels in de pan los, zodat deze worden opgenomen door de Marsala. Laat de pan nog ongeveer 5 minuten op het vuur staan. De kip kan hierdoor rustig verder garen en de Marsalasaus krijgt hierdoor de tijd om in te dikken.

4Voel of de kip gaar is, dit is het geval als deze zachtjes terug veert wanneer je erin drukt. Als dit het geval is en ook de saus er goed uit ziet is het tijd om deze lekker Kip alla Marsala op te dienen. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.