Kalfsoester met Italiaanse kruidendressing

Over kalfsoester met Italiaanse kruidendressing
Kalfsoester met Italiaanse kruidendressing is een variatie op het van origine Umbrische gerecht Bistecca del Curato. Het lekkere malse kalfsvlees gaat perfect samen met het zuurtje van de witte balsamico en de kruiden zorgen voor de smaaksensatie in je mond. Een voorwaarde om dit gerecht goed te bereiden is dat je kwalitatief hoogwaardige olijfolie gebruikt.
Bekijk ook onze andere Italiaanse vlees recepten!
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 5 mins
- Bereiding: 5 mins
- Hoeveelheid: vlees recept voor 4 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1De voorbereiding op dit gerecht is super eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is het snijden van alle verse kruiden tot fijne deeltjes. That's it
Bereiding
1Doe alle kruiden samen met de olijfolie, de witte balsamico en de mosterd in een schaal(tje). Meng alle ingrediënten zodat het een mooi geheel vormt.
2Smelt vervolgens de roomboter in een koekenpan. Als de boter een mooie gele kleur heeft doe je de kalfsoesters in de pan. Blijf de kalfsoesters afhankelijk van de dikte 60 tot 90 seconden bewegen in de pan. Daarna draai je de kalfsoesters om en doe precies hetzelfde. Haal het vlees nu uit de pan en snij deze in mooie smalle repen. Als het goed is, zijn de kalfsoesters mooi rosé van binnen en super mals.
3Leg het vlees nu op een bord en doe er met een lepel wat van de kruidendressing overheen. Decoreer het bord met wat overgebleven dressing. De kalfsoesters met Italiaanse kruidendressing zijn nu klaar. Buon appetito!