Koude rijstsalade met pesto en Parmezaanse kaas

Koude rijstsalade met pesto en Parmezaanse kaas Koude rijstsalade met pesto en Parmezaanse kaas 5 0 5 1

mei 5, 2018

Koude rijstsalade met pesto en Parmezaanse kaas

Over dit recept voor koude rijstsalade met pesto en Parmezaanse kaas

Als we in Italië zijn geweest, dan zit onze kofferbak vol met allerlei lekkere dingen die je in Nederland vaak wat minder goed kunt krijgen. Toen ik laatst bij ons in de keukenkastjes keek, zag ik nog een aangebroken zakje 'riso' van De Cecco liggen. Niet dat dit extreem lastig te verkrijgen is in Nederland, maar toen we een keer door een Italiaanse supermarkt heen liepen lag er ineens een zakje in het winkelwagentje. Zo gaat dat nou eenmaal. Maar ja, wat ga je er dan meemaken...

In mijn zoektocht naar inspiratie kwam ik op de site van 'Mamma Anna' en zag ik dit recept voor koude rijstsalade met pesto en Parmezaanse kaas. Tijdens de warme voorjaarsdagen die we dit jaar al hebben gehad, is dit natuurlijk gewoon hartstikke lekker om een keertje tussen de middag te maken. Zo gezegd, zo gedaan. Eerlijk is eerlijk, ik moet wel opbiechten dat ik heb gesmokkeld met het bereiden van de pesto. Deze heb ik namelijk niet gestampt in een vijzel, maar gewoon zonder enige vorm van gene in de staafmixer gegooid. Ik vond dat dit op zo'n warme dag wel een keertje mocht. Het eindresultaat smaakte er in ieder geval niet minder om, want mijn bordje was sneller leeg dan dat ik in de keuken had gestaan. Veel plezier met het bereiden van dit lekkere recept. Buon appetito!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 10 mins
  • 5 mins

    10 mins

  • Hoeveelheid: salade recept voor 1 persoon

Ingrediënten

80g Italiaanse riso van bijvoorbeeld De Cecco

15g basilicum

15g Parmezaanse kaas

5g pijnboompitten

Een kwart teen knoflook

Olijfolie

Zeezout

Voorbereiding

1Haal de blaadjes basilicum van de steeltjes en spoel deze schoon. Daarna laat je deze even kort drogen. Verwijder de schil van de teen knoflook en snijd er een kwart vanaf. Schaaf de Parmezaanse kaas alvast.

Bereiding

1Zet een kleine pan water op het vuur en breng deze aan de kook. Als het water kookt, schep je er wat zeezout in en daarna doe je de riso in de pan. Kook de rijst 'al dente' volgens de bereidingswijze op de verpakking.

2Stop de blaadjes basilicum samen met de geschaafde Parmezaanse kaas, de knoflook en de pijnboompitjes in een keukenmachine of gebruik een staafmixer. Voeg lekker wat olijfolie toe en pureer deze ingrediënten tot een mooi gladde pesto.

3Als de rijst de juiste textuur heeft dan giet je deze af in een vergiet. Spoel de rijst af met koud water, zodat deze snel terug koelt.

4Doe de rijst terug in de pan en roer de pesto hier doorheen. Dien de koude rijst op en schaaf er nog wat grove vlokken Parmezaanse kaas overheen. Garneer dit gerecht tot slot met een paar blaadjes basilicum. Geniet van dit lekkere recept voor koude rijstsalade met pesto en Parmezaanse kaas! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

2 Reviews

Tjerk Kleisma

augustus 30, 2019

Ciao Christien,
Destijds heb ik zelf ook De Cecco no 74 gebruikt.
Ben heel benieuwd wat jij van dit recept vindt.

Saluto,
Tjerk

Christien

augustus 24, 2019

Geen beoordeling maar een vraag. Het lijkt me lekker en ik wil het gaan maken. Kan het zijn dat je met riso geen rijst bedoelt maar een pastaproduct dat er uit ziet als rijst, zoals De Cecco no74?

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.