Lasagne met gorgonzola
![Lasagne met gorgonzola](https://www.allesoveritaliaanseten.nl/wp-content/uploads/2015/03/Lasagne-met-gorgonzola.jpg)
Over lasagne met gorgonzola
Lasagne is natuurlijk te bereiden op veel verschillende manier, maar lasagne met Gorgonzola blijft toch wel een van onze favorieten. In dit lasagne recept wordt de Gorgonzola op 2 manieren gebruikt. Om de saus hoog op smaak te krijgen, wordt de helft van de Gorgonzola hierin gesmolten. Dit is erg lekker, want het blijft natuurlijk een tomatensaus, maar de smaak wordt hierdoor extra krachtig met een vleugje Gorgonzola. Daarnaast wordt tussen de lagen lasagne een extra laagje Gorgonzola gelegd, net als boven op de top van de lasagne. Als dit geen lasagne met Gorgonzola is, dan weet ik het niet meer. Dat wordt gegarandeerd smullen! Buon appetito!
Toch op zoek naar meer lasagne recepten..? Bekijk dan ons volledige overzicht met lasagne recepten.
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 30 mins
- Bereiding: 30 mins
- Hoeveelheid: lasagne recept voor 2 tot 4 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Verwijder de schil van de rode ui en de knoflook en snij beide in kleine stukjes. Schaaf de Parmigiano Reggiano in grove vlokken. Snij de Gorgonzola in kleine blokjes. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bereiding
1Verwarm de boter en olijfolie samen in een koekenpan. Als de inhoud van de pan niet meer schuimt en een mooie bruine kleur heeft, doe het gehakt in de pan. Bak het gehakt lekker bruin en knapperig, dit geeft de meeste smaak. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Voeg daarna de rode ui, knoflook en oregano toe. Fruit deze ingrediënten voor de duur van 2 tot 3 minuten.
2Vervolgens doe je ook de tomatensaus in de pan. Kneus de blaadjes basilicum en doe deze in de saus. Doe tevens de helft van de Gorgonzola in de pan en smelt deze in de saus. Roer het geheel goed door en voeg naar smaak vers gemalen peper en wat zeezout toe. Laat de tomatensaus 20 minuten zachtjes op het vuur staan, zodat de smaak zich maximaal kan ontwikkelen.
3Na 20 minuten is het tijd om de lasagne te construeren. Vet een overschaal in met wat olijfolie. Doe een klein beetje saus op de bodem en leg hier vervolgens een laagje lasagne bladen op. Herhaal dit tot je halverwege de hoogte van de schaal bent. Bedek de inhoud van de schaal met een kwart van de Gorgonzola. Ga verder met het bouwen van de lasagne. Als de saus op is, beleg je de top van de lasagne wederom met het laatste beetje Gorgonzola. Tot slot bedek je de bovenkant met een heerlijke dikke laag Parmigiano Reggiano.
4Zet de lasagne nu voor de duur van ongeveer 30 minuten in de oven. Als het goed is, is de lasagne na 30 minuten gaar en de top laag met kaas helemaal gesmolten. Prik met een vork in de lasagne om zeker te weten dat het gerecht gaar is. Indien dit het geval is, is het tijd om aan te vallen. Serveer de lasagne met Gorgonzola en garneer met nog een blaadje basilicum. Buon appetito!
Gerelateerde recepten
7 Reviews
Kathleen
november 27, 2020
Heel lekker! Is er ook een goede vervanger van het vlees? Extra groente bijvoorbeeld die goed bij gorgonzola past.
Tjerk Kleisma
mei 4, 2020
770ml, it is!
Monique
januari 7, 2020
Sta op het punt om deze te gaan maken. Alleen wat is de inhoud van 1 fles tomatensaus?
Bart Schaecker
januari 2, 2019
smaakt goed
Tjerk Kleisma
mei 28, 2016
Wat ontzettend leuk dat jullie dit lasagne recept met Gorgonzola van onze website hebben gekozen. Wij zijn inmiddels ook benieuwd naar de uitslag. Laat je ons weten hoe het is afgelopen..?
Ciao!
Tjerk
AllesOverItaliaansEten.nl
Anoniem
mei 28, 2016
Lijkt me lekker. Ik moet iets koken voor de masterchef op school. Ik héb samen met mn groepje gekozen om dit te maken. Ben benieuwd naar de uitslag!
Tjerk Kleisma
december 2, 2020
Hi Kathleen,
In dat geval zou ik zelf voor aubergine gaan.
Wel van tevoren grillen, dat is het lekkerste 😉
Ciao,
Tjerk