Lasagne met olijven

Lasagne met olijven Lasagne met olijven 0 0 5 0

maart 13, 2015

Lasagne met olijven

Over lasagne met olijven

Lasagne met olijven is een van de vele variaties die mogelijk is met lasagne. De olijven geven de saus net even een andere smaak dan normaal en als je deze tegenkomt op je vork en een hapje neemt, smaakt het net weer even anders. Doordat in dit gerecht niet al te veel kaas wordt gebruikt, is dit een relatief lichte lasagne maar heeft het wel super veel smaak en proef je alle ingrediënten goed. Lekker om een keer te proberen voor de variatie!

Bekijk ook onze andere lekkere lasagne recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 20 mins
  • Bereiding: 40 mins
  • 20 mins

    40 mins

  • Hoeveelheid: lasagne recept voor 4 personen

Ingrediënten

250g lasagne

Olijfolie

200g kalfsgehakt

2 sjalotten

1 bol knoflook

4 takjes verse oregano

200ml droge witte wijn

770ml Mutti tomatensaus

100g zwarte olijven zonder pit

200ml kookroom

200g Parmigiano Reggiano

Zeezout

Verse peper

Voorbereiding

1Snij de sjalotten en de knoflook in kleine stukjes en halveer de olijven. Verwijder de blaadjes verse oregano van het takje. Schaaf de Parmigiano Reggiano. Verwarm de over vast voor op de aangegeven temperatuur op de verpakking, vaak rond 200 graden.

Bereiding

1Verwarm een koekenpan en als deze warm is doe je de olijfolie hierin. Bak het kalfsgehakt in de olijfolie tot dat het helemaal bruin en knapperig is. Giet het overtollige vet uit de pan. Vervolgens doe je de sjalot, de knoflook en de oregano in de pan bij het gehakt. Fruit deze ingrediënten ongeveer 2 minuutjes zodat de smaken goed los kunnen komen.

2Blus af met de witte wijn en laat de wijn enigszins absorberen. Het is niet nodig de wijn volledig te laten absorberen, dit geeft namelijk een rijke smaak aan de saus. Doe dan de tomatensaus in de pan, tomatensaus bij voorkeur van Mutti, maar mag natuurlijk ook een ander merk zijn.

3Als de saus warm is, gaan ook de de olijven in de pan. Laat de saus nu een tijdje lekker op het vuur staan en roer af en toe. Dit mag gerust 30 tot 60 minuten zijn.

4Doe de room samen met 100 gram Parmigiano Reggiano in een pannetje. Zet dit pannetje op een laag vuurtje en blijf de inhoud goed roeren, zodat er een mooie gladde kaassaus ontstaat. Als kaassaus een mooie structuur heeft, kun je beginnen met het construeren van de lasagne.

5Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Doe eerst een klein laagje tomatensaus in de schaal en beleg dit met lasagnebladen. Zorg voor 4 tot 5 laagjes lasagnebladen en eindig met de tomatensaus als top laag. De kaassaus kun je als het goed is ongeveer 2 keer verdelen over de volledige oppervlakte van de lasagne en dit doe je na het 2e en 4e laagje lasagnebladen. Bestrooi de bovenste laag tomatensaus met de resterende 100 gram Parmigiano Reggiano en de lasagne kan de oven in!

6De lasagne is na 30 tot 40 minuten klaar! Geniet van deze lekkere lasagne met olijven, buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.