Macaroni Carbonara
Over Macaroni Carbonara
Macaroni Carbonara is samen met Spaghetti Bolognese waarschijnlijk het meest populaire pasta recept in Nederland. Bijzonder detail, Macaroni wordt in Italië eigenlijk nooit gegeten op de wijze zoals dit in Nederland gebeurt. Daarnaast is het bij het grote publiek nauwelijks bekend dat een lekkere Carbonara wordt gemaakt met verse eieren. En dus niet met room... en al helemaal niet op basis van een zakje uit de supermarkt.
Maar omdat Macaroni Carbonara in Nederland zo vaak gegeten wordt, willen wij hier toch niet helemaal aan voorbij gaan. In dit recept leer je hoe je een heerlijke verse Carbonara saus maakt. Bovendien wordt er in dit gerecht Maccheroni gebruikt, dit is de Italiaanse variant van de kleine elleboogjes die bij ons in de schappen staan. En mocht je nou uitgekeken zijn op de bekende soorten pasta, dan kun je natuurlijk altijd een een keer een kijkje nemen op ItalieOpTafel.nl. Hier vind je de meest uiteen lopende soorten pasta.
In ieder geval veel plezier en succes toegewenst met het bereiden van Macaroni Carbonara! Meer recepten met macaroni in een glansrol vind je op onze overzichtspagina met macaroni recepten!
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 5 mins
- Bereiding: 25 mins
- Hoeveelheid: macaroni recept voor 4 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1De handelingen in de voorbereiding voor macaroni carbonara zijn erg overzichtelijk. Snij de pancetta in kleine blokjes. Schaaf de Pecorino en kluts het ei samen met de 3 eierdooiers.
Bereiding
1Verwarm de roomboter in een koekenpan en bak hierin de pancetta helemaal uit. Zorg ervoor dat je de pancetta lekker knapperig maakt voor extra veel smaak. Om de pancetta op de gewenste textuur te krijgen, is de baktijd ongeveer 15 minuten. Tijdens het bakken van de pancetta heb je alle tijd om de macaroni te koken.
2Kook de macaroni 'al dente' en probeer het zo te timen dat de pancetta en de macaroni tegelijk klaar zijn. Tijdens het bakken van de pancetta en koken van de macaroni, is er tijd genoeg om aan de slag te gaan met de Carbonara saus. Doe het eiermengsel samen met de geschaafde Pecorino in een kom. Voeg hieraan lekker veel vers gemalen peper en zeezout toe. Roer het geheel goed door, als de macaroni klaar is, kun je gelijk verder.
3Als de macaroni 'al dente' is, giet je deze af en doe je de macaroni terug in de pan. Doe de pancetta samen met wat spekvet uit de pan bij de macaroni. Roer de pancetta door de macaroni en zorg ervoor dat de macaroni al een beetje vettig is. Dit is het moment om de Carbonara saus te construeren. Het maken van de Carbonara saus komt heel nauwkeurig, dus wees heel voorzichtig...
4Giet beetje bij beetje het eiermengsel bij de macaroni. Tijdens het gieten is het ontzettend belangrijk dat je de macaroni goed blijft doorroeren om te voorkomen dat het ei gaat stollen. Giet net zo veel van het eiermengsel door de macaroni tot dat je tevreden bent over de dikte van de Carbonara saus. Het is niet verplicht om het volledige eiermengsel door de macaroni te roeren. Als je te veel ei hebt, roer het dan vooral niet door de macaroni. Anders eet je straks pasta met een rauwe eieren.
5Dien de Macaroni Carbonara op in een diep bord en garneer met wat verse peterselie. Maal nog wat verse peper over het gerecht, and you are ready to server! Geniet van dit lekkere recept voor Macaroni Carbonara, buon appetito!